DUNO op trainingskamp op Gran Canaria (2)

Voor DUNO stond er op de tweede dag van het trainingskamp op Gran Canaria een wedstrijd op het programma. Nadat de spelers in de ochtend verder vrij hadden gehad, moesten zijn om vier uur ’s middags op het Campo-sportcomplex aantreden tegen het Spaanse Futbol Gran Canaria.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Ton Beije & Pim Markering

DUNO kende een goede start van de wedstrijd, want het kwam al snel op 1-0 door een treffer van Jimmy Kipp na voorbereidend werk van Sunny Boisseau. Mo Simsec tekende voor de 2-0 en leek DUNO verder weg te gaan lopen. De Spaanse gastheer kwam echter terug in de wedstrijd: 2-1.

DUNO schakelde een tandje bij en liep door doelpunten van Koen van Hoogen (na een assist van Jimmy Kipp) en Joël van Oeveren (kopbal uit een corner) uit naar 4-1. Een foutje van doelman Luciano Elswijk betekende de 4-2. Jimmy Kipp zorgde met zijn tweede treffer, een kopbal bij de tweede paal, voor de 5-2 ruststand.

In de tweede helft deed DUNO het wat rustiger aan en ging ook de vermoeidheid een rol meespelen. Toch zagen Robin Schuurman en Georgino van der Heijden nog kans het totaal op te schroeven naar zeven treffers. Het slotakkoord was voor Futbol Gran Canaria, dat de eindstand op 7-3 bepaalde. Die treffer kwam uit een rebound van een strafschop tot stand, want doelman Roy Houdijk pakte in eerste instantie de strafschop.

Na afloop had Haaglanden Voetbal nog een gesprek met trainer Kenneth Lamens. Alle beelden en interviews zijn later te zien in een TV-film op deze website en het TV-kanaal van Den Haag FM.

De DUNO-selectie kreeg daarna- wat de avond betreft – vrijaf van trainer Kenneth Lamens. Zondag is het helemaal genieten voor de groep. Er staan geen activiteiten op het programma, dus wordt er gekozen om gezamenlijk één van de stranden op Gran Canaria te bezoeken.

Mede mogelijk gemaakt door:

 

 

Lees verder