1e klasse C: Strijdend Die Haghe verliest ongelukkig van sv Den Hoorn en daarmee aansluiting

Vooraf was bekend dat dit voor beide teams een cruciaal duel zou zijn. Er was dan ook sprake van veel inzet, passie en strijd, soms op de grens en soms erover. Van goed voetbal was echter geen enkele sprake en aan het eind won de gelukkigste ploeg, in dit geval sv Den Hoorn, met 2-1 van Die Haghe.

Tekst: Wim van de Graaf       |      Foto’s: Wilfried Klos

Het ging het grootste deel van de wedstrijd gelijk op. Er werden eerst wat speldenprikjes uitgedeeld totdat de thuisploeg in de elfde minuut hard op de Haagse paal schoot, buiten bereik van doelman Justin van Look. Tien minuten later weer een schot van sv Den Hoorn, maar dat die poging ging deze keer ruim over. Drie minuten later werd Die Haghe-speler Desley Koegler vrij op weg naar het Hoornse doel plotseling afgevlagd en daarna afgefloten en toen waren er al twijfels aan de inzet van de thuisvlagger. Na ruim een half uur spelen ontving Sebastiaan van der Starre de bal op links ver buiten het strafschopgebied van sv Den Hoorn. Hij liet een fraaie boogbal los die door de Hoornse doelman verkeerd werd beoordeeld en daarna tegen de touwen sloeg: 0-1 voor Die Haghe.

Lang konden de Hagenaars niet genieten van deze meevaller, want twee minuten later was de stand alweer gelijk. Een scherp indraaiende vrije trap van sv Den Hoorn werd door een aanvaller van de thuisploeg binnengetikt: 1-1. Die Haghe liet het er niet bij zitten en in de 39e minuut kreeg Sebastiaan van der Starre een grote kans om zijn ploeg weer op voorsprong te schieten, maar zijn schot ging van dichtbij over het doel. Vlak voor rust wilde dezelfde Van der Starre doorbreken. Hij schudde een Hoornse verdediger van zich af en met een vrij veld voor zich werd hij razendsnel afgevlagd door de eerdergenoemde thuisvlagger, die voor zijn inzet wel ruiterlijk beloond zal worden, want arbiter Arthur Ebink trapte er met open ogen in en floot Van der Starre terug. Bij het verhaal halen bij de bedoelde ‘vlagger’ liep Van der Starre tegen een – wat later bleek – dure gele kaart op. De thee werd door Die Haghe mopperend over zoveel onsportiviteit opgezocht.

Rood

In de tweede helft bleek Desley Koegler vervangen door Tony Bergsma, die direct door een kleine overtreding onbedoeld zorgde voor een opstootje. Daaruit bleek maar weer eens dat de belangen groot waren. Gelukkig won het verstand het van het hart en werd alles snel in de kiem gesmoord, maar de toon voor de tweede helft was gezet. Vijf minuten na dit voorval maakte Van der Starre een overtreding die hem op zijn tweede gele kaart kwam te staan. Die Haghe moest hierna verder met tien man en stroopte de mouwen nog maar eens verder op. Na een klein uur spelen riep heel Die Haghe om een strafschop na hands in de zestienmeter door een speler van sv Den Hoorn, maar arbiter Ebink wilde hier niets van weten. De bal zou via een ander lichaamsdeel tegen de arm zijn gegaan zo was zijn uitleg. In de 66e minuut verving Roy van der Ven de moegestreden Peter de Kleer, maar Van der Ven viel na vier minuten alweer uit met een hamstringblessure. Wat een pech voor hem en de bezoekers die al een lange blessurelijst kunnen overleggen. Joey de Vet was zijn vervanger en die viel goed in. Hij bracht meer vaart in de aanvallen van Die Haghe. sv Den Hoorn hapte naar adem, maar Die Haghe moest alert blijven bij de snelle uitvallen.

Die Haghe pompte de bal er telkens in, maar bij een uitbraak werd de bal strak voor het doel van Die Haghe getrokken. Doelman Justin van Look kon er nog een hand tegen krijgen, maar een aanvaller van sv Den Hoorn was er als de kippen bij om de bal toch binnen te schieten: 2-1. Die Haghe knokte voor wat het waard was, maar de bal wilde maar niet goed vallen. Die Haghe-trainer Marcel Koning bracht nog Jesse Bakker en de naar Litouwen vertrekkende Markas Krisinel tussen de lijnen, die de druk verder wisten op te voeren, maar dit alles mocht uiteindelijk niet baten.

Na acht minuten bijgetrokken blessuretijd viel het doek voor Die Haghe in deze wedstrijd. Volgende week is er weer een nieuwe poging om punten te pakken voor de Ockenburgh-brigade. Dan reist Die Haghe af naar Leiden om LFC te bestrijden en gaat sv Den Hoorn voor de Moeder der Derby’s op bezoek bij Wippolder.