Futsal-overzicht: Winst voor Stompwijk’92 en Multicult, Stanga onderuit

In de Eerste Divisie B stond een echte derby op het programma FC Westland speelde in sporthal Hoge Veld tegen zvv Den Haag. Waar vooraf de verwachtingen bij veel supporters hooggespannen waren voor een spannend duel omdat beide ploegen elkaar goed kennen en niet willen verliezen van elkaar, werd het toch een eenzijdige wedstrijd. Klik HIER voor een verslag met foto’s.

Tekst: Alex Pronk

Topklasse B

Stompwijk’92 – Futsal Rotterdam

Stompwijk’92 begon scherp en kreeg veel kansen. Hieruit werd maar tweemaal gescoord, door Nick van den Bosch en Stijn van Leeuwen. Daarna werden er kansen gemist en kwam Futsal Rotterdam terug tot 2-1. Dit was tevens ook de ruststand. De tweede helft startte Stompwijk’92 weer goed en kreeg Sem van der Salm de bal tegen de touwen: 3-1.  Stompwijk’92 liet het na om de wedstrijd te beslissen en hield het onnodig spannend. Futsal Rotterdam kwam terug tot 3-2. Net voor het eind maakte Lars van Santen een eind aan alle spanning en schoot de 4-2 binnen.

Berkel – Stanga

Na een ruststand van 5-3 verloor Stanga met 9-4 van Berkel. Volgens coach Steven Poeran was dit een geflatteerde uitslag. ,,Na de 6-4 hebben we met een meevoetballende keeper gespeeld.” De doelpunten kwamen op naam van Gregory Overman, Mailson Lima en Ne-Shawn Morris (foto) (2x).

Multicult – Zuid West DH

Multicult begon goed aan de wedstrijd en oogde scherp, want het duel moest gewonnen worden Multicult kwam een heel ander Zuid West DH tegen dan de vorige keer. Nu allemaal wat fittere en snelle spelers, net als Multicult. De ploeg van Multicult was een eenheid, die met elkaar streed voor een goed resultaat. Beide teams kregen wat kansjes. Efe Biyik opende de score met een fraaie actie: 1-0. Daarna kwam Multicult weer tot scoren via Yusuf Yildiz, die goed gebruik maakte van zijn fysiek sterke lichaam. Vlak daarna deed Zuid West DH wat terug door de 2-1 te scoren en met deze stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft vergrootte Multicult de voorsprong via Yusuf Yildiz (zijn tweede) naar 3-1. De aansluitingstreffer kwam weer van Zuid West DH (3-2), maar met nog tien minuten op de klok liep Multicult via Ayoub Loukili – hij was voor de verdedigers van Zuid West DH een nachtmerrie – uit naar 4-2. Vervolgens maakte Bilal el Gholabzouri er nog 5-2 van en leek de wedstrijd gespeeld. Zuid West DH kwam echter nog terug tot 5-4, maar de punten waren voor Multicult.