Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 maakt na rust het verschil tegen LFC

Op het ongebruikelijke tijdstip van half één moest ADO Den Haag Onder 21 al aantreden tegen de Leidse eersteklasser LFC. Dat de bezoekers daar ook problemen mee hadden, bleek wel toen doelman Francis Ashley slechts enkele minuten voor het beginsignaal pas op het veld kwam.

Tekst: Glenn Duijzer           |      Foto’s: Rick van Zon

Tijdens de warming-up kreeg trainer Ervin Lee van ADODen Haag O21 nog een tegenvaller te verwerken. Lloyd Hendriks haakte geblesseerd af en Sofyan el Hannoudi mocht zijn plaats innemen. De bezoekers startten fel aan de wedstrijd en pakten het eerste kwartier het initiatief. Maar de afstandsschoten van Mohamed Zenzen en Thom de Vries werden door de Haagse doelman Thijmen de Koning gepakt. Ook de inzet van Mike Bekooij van dichtbij op een voorzet van Mohamed Mouchih was een prooi voor de Haagse doelman.

Na een kwartier kregen de jonge ooievaars meer grip op de wedstrijd en was het een opstomende Finn de Bruin die de bal netjes in het strafschopgebied op El Hannoudi aflegde. De inzet van de buitenspeler werd door de Leidse doelman gestopt. Enkele minuten later was het toch raak. Na goed doorzetten van Elijah Velland schoot Finn de Bruin de bal tussen een aantal spelers door hard in het doel: 1-0. Lang kon ADO Den Haag O21 niet van deze voorsprong genieten, want vijf minuten later kreeg Niels Noordhoek de bal ongelukkig tegen zijn hand en legde arbiter Joey Meuwse de bal op elf meter. Ahmed Vandi liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde de gelijkmaker: 1-1.

Paal

De volgende kans was weer aan de andere kant, want na een voorzet van De Bruin was het eerst El Hannoudi die de bal kopte en daarna Maikey Houwaart, die koppend de paal trof. Tien minuten voor de rust wist Noordhoek zijn handsbal goed te maken. Uit een voorzet van Velland plaatst El Hannoudi met een halve omhaal de bal voor de voeten van Noordhoek. Zijn vernietigende diagonale uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied verdween in de kruising: 2-1. Lang kon ADO Den Haag O21 hier weer niet van genieten, want binnen een minuut was het alweer gelijk toen Mike Bekooij de bal van net over de middenlijn ineens op het Haagse doel schoot, na fout uitverdedigen. De bal zeilde net over De Koning heen in het net: 2-2. Voor rust kwamen de Hagenaars voor de derde keer op voorsprong. Uit een voorzet van De Bruin ging Kaj van Houwelingen goed door, waardoor de Leidse doelman Ashley de bal in de kluts op Van Houwelingen schoot. El Hannoudi was er als de kippen bij om de vrije bal in het Leidse doel te werken: 3-2.

In de rust werd er aan beide kanten stevig gewisseld, wat het spel na rust niet altijd ten goede kwam. Enoch George, de ingevallen Haagse spits, was daarentegen wel bij bijna alle aanvallende acties betrokken. Eerst ging hij na een diepe bal alleen op doelman Ashley af. Die omspeelde hij met een lobje, maar de bal daarna onder controle krijgen duurde net een seconde te lang, waardoor de doelman alsnog de inzet van George kon stoppen. Een minuut later was het toch raak voor George toen hij uit een voorzet van De Bruin de 4-2 scoorde. In een verder sportieve wedstrijd stopte Ab Denour Enoch George onreglementair af en kreeg daarvoor de gele kaart voorgehouden. Terwijl assistent-trainer Ronald Samson al aangaf dat dit de 5-2 zou worden, wist doelman Ashley de vrije trap van De Bruin toch uit de kruising te pakken.

Afstand

In het Haagse kwartiertje was de Leidse pijp leeg en scoorde ADO Den Haag O21 nog driemaal. De 5-2 was een prachtig doelpunt van Raelson Landim, die de bal uit de lucht ineens aannam en daarbij direct zijn tegenstander op achterstand zette. Landim liep goed door en schoot van afstand de bal in het doel. Bij de 6-2 was het George die De Bruin in staat stelde om te scoren. Zijn inzet werd echter door de Leidse doelman geblokt, waarna De Bruin de rebound op de vrijstaande Jaydavon Haas plaatste. Zijn inzet verdween in het lege doel. Diezelfde Haas had enkele minuten later nogmaals de kans om te scoren, maar zijn inzet van dichtbij uit een voorzet van George werd door doelman Ashley gestopt.

In de blessuretijd werd het dan toch 7-2, nadat George goed over rechts doorging en zijn voorzet eindigde bij Lorenzo Maasland. Zijn schot was onhoudbaar voor Ashley. Onder de toeschouwers was wederom Aimane El Karicha. De 21-jarige aanvaller zit sinds afgelopen zomer zonder club, maar zal komende week zijn conditie op peil houden bij het team van Erwin Lee.