Bryan de Wolf (RVC Celeritas): van veldspeler naar doelman

Bryan de Wolf (foto) verdedigt sinds kort het doel bij vierdeklasser RVC Celeritas. Opmerkelijk, omdat De Wolff voorheen als veldspeler actief was bij de geel-roden.

Tekst: Peter Petit

Tijd om nader kennis te maken met deze multifunctionele voetballer.

Bryan, ben jij nu vaste keeper van de hoofdmacht van RVC Celeritas?

,,Klopt, ik ben op het moment vaste keeper van het eerste elftal.”

Maar je bent van origine veldspeler, op welke positie heb je gespeeld?

,,Ik ben inderdaad normaliter veldspeler op de linksbuitenpositie.”

En je hebt ook wel eens in de basis gestaan, of ging het om invalbeurten?

,,Ja, toen de vorige keeper nog keepte stond ik meestal in de basis bij het eerste elftal, sinds december. Daarvoor zat ik met een blessure.”

Maar wellicht in de jeugd al in het doel gestaan?

,,Ja, ik heb vroeger altijd gewisseld, van keeper naar veldspeler.”

Heb je altijd bij Celeritas gespeeld?

,,Toen ik vijf was ben ik begonnen bij Celeritas, omdat mijn vader daar toen voetbalde. Daarna ben ik een paar jaar naar Haaglandia verkast. Na Haaglandia ben ik één jaar bij SVH in Wateringseveld actief geweest. Toen heb ik met wat vrienden een vriendenteam opgericht, maar toen we de leeftijd van de senioren bereikten, stopten de meeste spelers en ben ik met een paar andere gasten bij RVC Celeritas gaan voetballen.”

Hoe is de technische staf bij jou terechtgekomen voor de positie van keeper, heb je daartoe zelf het initiatief genomen?

,,Ik zat er al een korte periode over na te denken om verder te gaan als keeper. En precies in die periode kreeg ik een belletje van onze trainer Huib (van Oostrom Soede – red.), dat hij mij wel als keeper wilde gebruiken. Dat zag ik dus wel zitten.”

Hoe bevalt het jou als keeper van het eerste, wil je hiermee doorgaan of is dit een tijdelijk oplossing? Wat is leuker, spelen of keepen?

,,In mijn ogen is het even voor een tijdelijke oplossing, zodra ik weer in het veld zou kunnen stappen, zou ik dat wel gelijk doen. Want daar gaar wel mijn voorkeur naar uit.”

Is de ‘harde hand’ van trainer Huib van Oostrom Soede al te merken?

“Ja, vind ik van wel.”

Blijft RVC Celeritas dit seizoen in de vierde klasse?

,,Het hele team en ik zullen er alles aan doen om deze mooie club in de vierde klas te houden.”

Lees verder