Futsal-overzicht: zvv Den Haag ongelukkig onderuit bij ZVG Watergras

De mannen van zvv Den Haag gingen niet helemaal verdiend onderuit bij ZVG Watergras. Stompwijk’92 was in de Topklasse B te sterk voor Stanga. ASW pakte de volle buit in de uitwedstrijd tegen Tutor.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

1e Divisie B

ZVG Watergras – zvv Den Haag

zvv Den Haag leed in Gouda een ongelukkige nederlaag. De betere kansen waren wel voor zvv Den Haag, dat hoog druk gaf op ZVG Watergras, maar toch scoorde aanvoerder Jaouad el Yaagoubi van de Goudse ploeg in de zestiende minuut het openingsdoelpunt De rust ging in met die 1-0 stand.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar bij twee ongelukkige momenten scoorde Ihab Hamdouni binnen vijf minuten tweemaal en stond de ploeg van coach Morad Chalhi met 3-0 achter. Ondanks de achterstand bleef zvv Den Haag druk houden en treffers van Djamel Boerstra en Fernando Couvreur brachten zvv Den Haag terug in de race.

Het was wachten op de 3-3, want zvv Den Haag had in die fase de overhand. Een onoplettendheid bij een hoekschop in de 39e minuut (laatste minuut van de wedstrijd) betekende de nekslag door een doelpunt van Ihab Hamdouni: 4-2. De 5-2 van aanvoerder Jaouad el Yaagoubi was voor de statistieken omdat zvv Den Haag toch nog wat wilde forceren.

De eerst volgende reguliere wedstrijd tegen HBSS in Sportcampus Zuiderpark is een week uitgesteld omdat competitieleider Ron Kouwen van de KNVB de wedstrijd van vorige week, waarbij zvv Den Haag niet kwam opdagen tegen CFM Transito, eerst gespeeld moet worden. Dit duel zal dan aanstaande vrijdag in Werkendam op een ongebruikelijke aanvangstijd van 20.00 uur beginnen.

Futsal Rotterdam – FC Westland

FC Westland was veel te sterk voor de Rotterdamse zaalvoetballers. De ploeg van coach James Dhanai won met 3-8. Klik HIER voor een verslag van deze wedstrijd van Peter Botman.

Topklasse B

Futsal Rotterdam 2 – FC Westland 2

Scheidsrechter Abderrahim Essaghir zag in Topsportcentrum Rotterdam een zeer spannende wedstrijd tussen de reserves van Futsal Rotterdam en FC Westland. FC Westland 2 won nipt met 3 – 4.

Namens de ploeg van coach Joey Howldar scoorden aanvoerder James Dhanai driemaal en Karam Boukhari eenmaal. Namens de thuisploeg scoorden Souhail Lahlimi, Bunyamin Yavuzyigitoglu en Mehmet Yildiz.

Stompwijk’92 – Stanga

Bij Stompwijk’92 werd aanvoerder Joeri van der Salm wegens vakantie gemist. Ook bij Stanga ontbrak een aantal spelers. Ondanks dit werd er goed gevoetbald. In een zeer spannende eerste helft wist alleen Lars van Santen voor de thuisploeg te scoren: 1–0.

Stanga begon in de tweede helft goed en bouwde, via twee doelpunten van good-old Jeffrey Ramkisoen, zelfs de achterstand om naar een 1-2 voorsprong. Na legio kansen van Stanga kon Stompwijk’92 in de laatste minuten de wedstrijd toch nog omdraaien en  met 5–2 winnen door doelpunten van Nick van den Bosch (2x), Lars van Santen en Stijn van Leeuwen.

Stanga-coach Steven Poeran reageerde na afloop tegen Haaglanden Voetbal: ,,Helaas verloren. Onterecht wat mij betreft, maar als je zelf de kansen niet afmaakt…”

Deltasport – Zuid West DH

In de Schiedamse Margriet won de koploper Deltasport, na een ruststand van 2-0, vrij gemakkelijk van middenmoter Zuid West DH: 6-1. In de dertiende minuut opende Hasan Sakar de score en Jermain Sewambar verdubbelde tien minuten later de marge naar 2-0.

Nadat scheidsrechter Osman Unsun voor de tweede helft had gefloten, werd de score binnen vijf minuten naar 4-1 getild via Calvin Gomes (3–0), Zuid West DH-aanvoerder Abdellah Zoulali (3-1) en Mehmet Kaya (4-1). In de laatste kwartier van de wedstrijd mocht tafelsecretaris Dik Hak nog twee doelpunten noteren van Giornny dos Santos: 6-1.

LFC – Multicult

Multicult kwam met een gehavend team, mede omdat de vaste keeper en aanvoerder Arda Hoşgül niet op 100% konden spelen door een blessure.  Bij Multicult mocht doelman Ismail Can Cifti van het achtste team zijn debuut maken.

Multicult had veel balbezit mede omdat LFC zich terugtrok. Dit betekende wel dat Multicult de eerste tien tot vijftien minuten nauwelijks kansen kon creëren omdat het gewoon vaststond achterin bij LFC. LFC was in de eerste helft scherper voor het doel van Multicult en dit leidde tot de 2-0 achterstand voor de ploeg uit Den Haag. Door een snelle combinatie tussen Ayoub Loukili en Bilal el Gholabzouri werd het 2-1. Vlak voor rust werd wel de 3-1 gemaakt door LFC.

De tweede helft ging Multicult met meer tempo spelen en kon LFC dat niet meer bijbenen. Via twee doelpunten van Bilal el Gholabzouri en eenmaal van Ayoub Loukili, werd de stand van 3-1 omgedraaid naar een voorsprong van 3– 4. Door hoog druk te zetten vergrootte Yusuf Yildiz met twee doelpunten de score naar 3–6. Uiteindelijk kreeg dezelfde Yusuf Yildiz een rode kaart te zien, na een paar keer protesteren tegen de goed leidende scheidsrechts.

IFC kreeg een aantal kansjes, maar debutant-doelman Ismail Can Cifti had de ene na de andere redding, maar moest toch het vierde doelpunt incasseren: 4-6. Twee minuten voor tijd zette Ayoub Loukili de wedstrijd op slot: 4–7.

Tutor – ASW

In Topsporthal X van TU Delft begon de wedstrijd vijftien minuten later dan gepland, omdat de hal door werkzaamheden op de openbare weg in Delft moeilijk bereikbaar was. De bezoekende ploeg uit Waddinxveen, ASW, opende de score al in de tweede minuut, want na een goede combinatie scoorde Houssain El Zeryouh: 0-1.

De doelmannen Jose van Amson van Tutor en de 49-jarige Dahab Serghini (ASW) hielden hun doel vooralsnog schoon. Na een kwartiertje spelen schoot Igmar Boshuizen de gelijkmaker voor de thuisploeg binnen: 1–1. Het spel bleef spannend, maar net voor het rustsignaal zette Tony Warmerdam zijn ploeg wederom op voorsprong: 1–2.

Na de rust bleef het spannend voor de neutrale supporters.  Kenji Flores wist al in de tweede minuut te scoren, zodat Tutor weer op gelijke hoogte kwam: 2–2. Het was Tutor  niet gegeven die stand vast te houden. Via twee doelpunten van Houssain El Zeryouh en een treffer van Jaouad Essanousi kwam de score op 2–5. In de laatste minuut mocht debutant Jan Hojnik een doelpuntje meepikken voor ploeg van coach Nuno Pereira: 3–5.

Door alle resultaten blijft Tutor op de laatste plaats staan en moet nu nog vijf finales spelen om te trachten aan degradatie te ontkomen.

Eredivisie vrouwen

zvv Den Haag vr. – zvv Middelburg vr.

De vrouwen van zvv Den Haag hadden in sporthal Hoge veld geen kind aan zvv Middelburg en wonnen met maar liefst 12-1. zvv Den Haag-coach René Havermans reageerde na afloop trots naar Haaglanden Voetbal: ,,Voor zover ik me kan herinneren is dit onze grootste zege ooit in een competitie, maar belangrijker voor mij als coach was dat mijn ploeg vooral in de tweede helft zich aan de afspraken hield en trefzeker was bij de opgelegde kansen voor het doel van zvv Middelburg.”

Klik HIER voor het verslag van Ulis van Maanen van dit duel.