Futsal-overzicht: Ongelukkige nederlaag mannen zvv Den Haag, Stanga overklast Futsal R’dam 2

In de eerste divisie moest zvv Den Haag een inhaalduel spelen, dat twee weken geleden niet doorging vanwege het niet opkomen van de Haagse ploeg bij CFM Transito. Daardoor is de eerder geplande wedstrijd tegen HBSS nu voor aanstaande vrijdag vastgesteld, waar HBSS vanwege Ramandan niet blij mee zijn.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

1e divisie B

CFM Transito – zvv Den Haag

Door de files op de A15 richting sporthal De Crosser (Werkendam) hadden de spelers van de geblesseerde interim-coach Morad Chalhi (Jeroen Blommaert is gestopt), weinig of geen warming-up kunnen doen en bovendien haalde een aantal spelers hun niveau niet. zvv  Den Haag begon gelijk met hoog druk te geven, zoals ook in de thuiswedstrijd het geval was. Die thuiswedstrijd werd met 10-6 gewonnen. CFM Transito kwam via Jim Daniëls snel op voorsprong door een fout in de verdediging. Djamel Boerstra trok binnen een minuut de stand gelijk op 1-1.

Gemis

Het gemis van te weinig echt ingestelde verdedigers brak de Haagse ploeg op en CFM Transito (Jim Daniëls, Theo Lutters en Bart Jongejan) en liep snel uit naar 4-1. zvv Den Haag bleef wel goed voetballen en aanvallend was het team CFM Transito vaak de baas met als resultaat dat de achterstand snel door twee doelpunten van Anouar Zibouh, werd verkleind naar 4-3. CFM Transito maakte veel overtredingen om de vlugge aanvallers af te stoppen met als gevolg dat de thuisploeg ook snel op vijf overtredingen kwam te staan. Met doelpunten van Rick van Loo (5-3), Achraf El Jaouhari (5-4) en twee treffers van Jim Daniëls werd de ruststand bereikt met 7-4.

Spanning

Binnen enkele minuten in de tweede helft scoorde zvv Den Haag via Anouar Zibouh en Djamel Boerstra (7-6) en werd de spanning in de wedstrijd opgevoerd. De arbitrage, Marcel Wandel en Nadal Jongeneel, liet op dat moment te veel overtredingen door gaan. Recht voor de neus van Marcel Wandel maakte Jim Daniëls (van CFM Transito) een smerige overtreding op Nawfal Boutkabout, waar wel een rode kaart op zijn plaats was geweest, maar de Haagse scheidsrechter volstond met geel, maar ook Nawfal Boutkabout kreeg een gele kaart voorgehouden vanwege zijn reactie op de overtreding.

Hectisch

In resterende hectische wedstrijd verloor zvv Den Haag alsnog met 11-8. Namens de thuisploeg scoorden Bart Jongejan (8-6 en 11-8), Theo Lutters (9-8) en Jim Danies (10-8). De twee resterende doelpunten van zvv Den Haag kwamen op naam van Younes Boutkabout.

FC Westland – Bristol Team

In sporthal Hoge Veld won FC Westland, dat overigens zonder de gebroeders Boukhari speelde, van het moeilijk bespeelbare Bristol Team uit Bergen op Zoom. Na een ruststand van 2-0 werd het 3-0. Klik HIER voor het verslag (en de foto’s) van deze wedstrijd.

Topklasse B

Lugdunum – Tutor

In sporthal De Zijl (Leiden) vond een sportief duel plaats tussen de beide studentenverenigingen Lugdunum en Tutor. Na een ruststand van 0-0 won de Leidse ploeg met 4-0. Na het openingsdoelpunt van Marouan Derouich wist Feo Lustig een hattrick te scoren.

Zuid West DH – FC Westland 2

Meteen na de wedstrijd Lugdunum – Tutor werd dit duel gestart. Het reserveteam van FC Westland begon heel goed aan de wedstrijd. Na het openingsdoelpunt van Mohamed Maatoug verdubbelde Redouan Azougagh de score naar 0-2. De ruststand werd door een doelpunt van Samir Foudal met 1-2 bereikt. De ploeg van coach Abdellah Zoulali draaide in de tweede helft snel om, want via twee doelpunten van Abdennour Zoulali, werd het een 3-2 voorsprong. Daarna was het het team van coach Joey Howldar, dat het duel bepaalde en scoorde Mohamed Maatoug (zijn tweede) de gelijkmaker, waarna aanvoerder James Dhanai het kwartet treffers vol maakte. Ondanks veel kansen voor de bezoekers hield de sluitpost van Zuid West DH zijn doel verder schoon: 3-4.

ASW – Stompwijk’92

ASW begon in sporthal De Dreef wat teruggetrokken, loerend op de counter. Uiteindelijk was dit succesvol, want na een verkeerde inspeelpass van Stompwijkse kant, kon ASW er snel uit komen en de 1-0 via Houssain El Zeryouh aantekenen. In de tweede helft had Stompwijk’92 het betere van het spel. Door veel druk te zetten werden er wat kansen gecreëerd, echter kon alleen Stijn van Leeuwen de bal achter de doelman krijgen en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Multicult – Berkel

Multicult begon sterk aan de wedstrijd. Berkel stond heel ver uitgezakt, dus was het lastig om de opening in de verdediging te vinden, maar door een hoog baltempo kwamen er toch gaten in de linie van Berkel. Uiteindelijk kwam de 1-0 na een mooie actie van Ayoub Ajandaf, die na lang blessureleed weer terug is bij Multicult. Diezelfde Ayoub Ajandaf verdubbelde ook de score naar 2-0. Berkel deed wel wat terug (2-1), maar Multicult liep toch uit naar 3-1 door Yusuf Yildiz, die met zijn fysieke lichaam heel moeilijk is te verdedigen. Snel daarna viel ook de 4-1 via Bilal el Gholabzouri.

‘Vier finales’

Na de rust deed Berkel wat terug door de 4-2 te maken. Multicult probeerde de wedstrijd rustig uit te spelen, scoorde de 5-2 via Ayoub Loukili en ook de 6-2 kwam van zijn kant. Berkel maakte nog net voor tijd de 6-3 en 6-4. Arda Hoşgül reageerde na afloop aan Haaglanden Voetbal: ,,Nog vier finales te gaan en het zou een mooi resultaat zijn om de top drie te halen.”

Stanga – Futsal Rotterdam 2

In sporthal Hoge veld begon de wedstrijd vijftien minuten later omdat de bezoekende ploeg te laat arriveerde. Scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan liet de wedstrijd toch beginnen, terwijl er volgens de KNVB-regels maar vijf minuten wachttijd voor staat in verband met het programma erna. In dit geval ging het nog om het duel tussen FC Westland en Bristol Team.

Ondanks dat de ploeg van coach Steven Poeran niet goed speelde, won het wel met grote cijfers van de vier man uit Rotterdam.  Secretaris Ruud Bhondoekhan mocht het scorebord maar liefst veertien keer omslaan, naar een eindstand van 10-4. Namens Stanga scoorden Brahim Amarouch (3x), Rico Kogeldans, Né-Shawn Morris (beiden 2x), Willington Tromp , Mailson Duarte en aanvoerder John Poeran (allen eenmaal).

Eredivisie Vrouwen

Hovocubo vr. – zvv Den Haag vr.

In een spannende wedstrijd opende Priscilla de Vos in sporthal De Opgang (Zwaag) al in de tweede minuut van de wedstrijd de score en pas in de laatste minuut kwam via Renate Loos de tegentreffer tot stand: 1-1. Klik HIER voor een verslag van deze wedstrijd.

 

Lees verder