Futsal: zvv Den Haag vrouwen vergeet zichzelf te belonen in Hoorn

Met een complete ploeg werd afgereisd naar Hoorn. De kraker met Hovocubo stond op de agenda en na een week fel trainen was de missie duidelijk: drie punten mee naar de hofstad.

Tekst: Ulis van Maanen

De zoemer galmde nog na in de sporthal toen Ramona van der Harst na een soepele aanval aanvoerder Priscilla de Vos bediende: 0-1. Wat volgde was een helft vol Haagse aanvalsgolven, maar waar steeds gestuit werd op de Noord-Hollandse keepster. De thuisploeg speelde fysiek en het spel lag veel stil voor blessurebehandelingen. Des te groter was de verrassing dat zvv Den Haag al snel op vijf overtredingen stond. Er moest naar de rust gespeeld worden met extra focus. Dit lukte en gezien de stand en het spelbeeld werd hoge druk in de tweede helft verwacht.

Drukken

Niets bleek minder waar. Na de rust bleef Hovocubo stormen en drukken. De Haagse verdediging stond echter als een huis. Ballen vlogen rakelings naast en over en vanuit de organisatie werd er in goede tegenaanvallen gevaar gesticht voor het vijandelijke doel. Larissa Boerenstam raakte de lat, Priscilla de Vos de paal en ook in de één-op-één wilde het niet lukken.

Rommelig

De laatste vijf minuten werden rommelig en voor het eerst vuurde de thuisploeg op doel. Lisa Franken (foto) redde tweemaal knap met de voet in de uiterste hoek, maar één minuut voor tijd was het toch raak: 1-1. De trainers René Havermans en Jeffrey Brand toonden zich in de kleedkamer vooral rustig met de blik op het vertoonde spel. In de groep heerste gezonde teleurstelling, die in de kantine enigszins verzacht werd bij het vernemen van het gelijke spel van concurrent GFSV Drs. Vijfje.

Over twee weken staat de ‘finale’ op het programma. Waar dan gehoopt wordt op veel support in de Haagse sporthal.