Oefenvoetbal: ADO Den Haag in besloten wedstrijd ruim langs FC Volendam

ADO Den Haag komt komend weekend niet voor de competitie in actie en speelde daarom donderdagmiddag in het Bingoal Stadion een besloten oefenduel tegen de hekkensluiter van de Eredivisie, FC Volendam. Na een ruststand van 1-0, was de ploeg van coach Darije Kalezic uiteindelijk met 4-0 te sterk voor de Volendammers.

Foto’s: Eric de Wit

Voor de ADO Den Haag-spelers Henk Veerman, Daryl van Mieghem en Jari Vlak was het in ieder geval een bijzondere wedstrijd tegen hun oude club. De meeste spelers die de laatste wedstrijd in actie kwamen, stonden ook nu op het veld. Ook had Kalezic een basisplaats ingeruimd voor Amir Absalem, Henri Koudossou en Lasse Vigen. Jort van der Sande is herstellende van een blessure en kwam niet in actie.

ADO Den Haag kende nu een flitsende start. De openingstreffer leek al snel in de maak, maar Alex Schalk zag zijn inzet aan de voor ADO Den Haag verkeerde kant van de paal bij FC Volendam verdwijnen. Kort daarna, in de elfde minuut, was het wel raak voor de gastheren. Henri Koudossou deed het voorbereidende werk en Alex Schalk was nu wel succesvol en passeerde de FC Volendam-doelman: 1-0.

ADO Den Haag behield in die aanvangsfase het initiatief en kreeg mogelijkheden de score op te voeren via Daryl van Mieghem en wederom Schalk. Dat lukte niet, waarna FC Volendam wat beter in de wedstrijd kwam en zich liet zien in de Haagse zestien. Safouane Karim leek tweemaal gevaarlijk te worden, maar kwam niet aan een doelpunt toe. In het vervolg van de eerste helft kwam Karim nogmaals gevaarlijk door, maar doelman Nick Marsman was alert. In het eerste bedrijf was ook Henk Veerman nog dicht bij een treffer tegen zijn oude ploeg, maar zijn schot verdween net naast het doel van de bezoekers. De rust ging dan ook in met die 1-0 stand.

Trainer Kalezic hield in de rust Henk Veerman en doelman Nick Marsman in de kleedkamer. Voor Veerman mocht de jonge Maikey Houwaarts opdraven en tussen de palen verscheen Tim Coremans. Binnen negen minuten was Alex Schalk weer succesvol en gaf doelman Barry Lauwers het nakijken: 2-0. ADO Den Haag had de smaak te pakken want een minuut later was het wederom raak. Nu was invaller Maikey Houwaart  de gevierde man: 3-0.

Na een uur werd er aan Haagse zijde flink gewisseld. Liefst acht nieuwe spelers kwamen binnen de lijnen, alleen Matteo Waem en Amir Absalem bleven vanuit de basisopstelling op het veld staan. Eén van de invallers, Sacha Komljenovic, was nog dicht bij een treffer en Jerry van Wolfgang was geen succes met een lobje over het Volendamse doel. Het vierde doelpunt van ADO Den Haag viel dan toch nog één minuut voor het laatste fluitsignaal van arbiter Dogterom met Malik Sellouki als schutter: 4-0.

Een overtuigende en nuttige zege voor ADO Den Haag in de voorbereiding op het belangrijke treffen in de Keuken Kampioen Divisie volgende week vrijdag, thuis tegen FC Groningen.