Futsal: zvv Den Haag mannen houdt de punten in eigen huis

Vrijdag ontving het team van interim-coach Morad Chalhi HBSS. Het werd nu wel tijd om van de gehate laatste plaats weg te komen.

Tekst: Nick Taal

Ondanks een goede voorbereiding was zvv Den Haag nog niet wakker, want binnen een minuut was de achterstand een feit: 0-1. zvv Den Haag ging gelijk furieus in de aanval wat resulteerde in kansen, maar het kreeg toch het deksel op neus met een ongelukkig eigen doelpunt van Younes Boutkabout, die verder wederom een sterke wedstrijd speelde: 0-2

Onachtzaamheid

Toch was zvv Den Haag de dominante ploeg en kwam snel op 2-2 door mooie doelpunten van Anas el Jouahari en Djamairo Richters (foto).

Wederom door een onachtzaamheid in de zvv Den Haag-defensie kwam HBSS weer aan de leiding: 2-3. zvv Den Haag toonde veerkracht en Faysal Karoumi maakte gelijk: 3-3. Net voor rust kwam de ploeg uit de Residentie op voorsprong door wederom Anas el Jouahari  na een mooie actie van Faysal Karoumi: 4-3.

Pressie

Na rust wederom een met veel pressie spelend zvv Den Haag dat snel uitliep naar 6-3 door doelpunten van Anouar Zibouh en Faycal Karoumi. HBSS sputterde wat tegen en maakte de 6-4. Daarna volgde aan Haagse zijde weer twee doelpunten door een mooie individuele actie van Anouar Zibouh en door een slim genomen vrije trap afgemaakt door Djamairo Richters: 8-4. Het was jammer, dat daarna de scherpte eraf ging en het spel zakelijker werd. De mooiste kansen werden gemist om HBSS echt naar een grote nederlaag te spelen en HBSS kwam nog gevaarlijk dichtbij. De eindstand van 8-7 geeft zeker niet het werkelijke krachtsverschil aan in deze wedstrijd.