FC ‘s-Gravenzande neemt nieuwbouw officieel in gebruik

Afgelopen zaterdag was de officiële opening/ingebruikname van de nieuwbouw op het Juliana Sportpark, die bestaat uit een geheel nieuwe overdekte staan/zittribune, vier kleedkamers, een nieuwe omroepkamer, bestuurskamer en businessclubruimte.

Tekst: Jan Hoogenraad      |    Foto’s: Pieter Vermeer

Na ontvangst in de bestuurskamer togen de gasten naar het hoofdveld waar voorzitter Leo van der Lans een toespraak hield. Vijf jaar geleden ontstonden die plannen, maar vanwege corona moesten die weer de ijskast in. Twee jaar terug werd het toch weer opgepakt en ging men voortvarend aan het werk om de plannen te realiseren. ,,We mogen trots zijn op wat is gerealiseerd en bedanken wij iedereen die zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen”, aldus de voorzitter.

Na een kort interview met enkele mensen van aannemer Eekhout en architect Wubben Chan, die het ook een uniek project vonden, was het aan wethouder van Gemeente Westland Anko Goudswaard die na een kort woordje de openingshandeling verrichtte door de bal in een klein doeltje te schieten.

Binnenkort volgen nog 260 zonnepanelen op het dak en is FC ’s-Gravenzande met de eerder aangeschafte warmtepomp en de LED-verlichting op de velden, dankzij de gemeente Westland, klaar voor een duurzame toekomst en mag het trots zijn op haar complex. De huidige ledengroei kan de club met de uitbreiding van de vier kleedkamers nu ook goed opvangen.

Een ander hoogtepunt, direct aansluitend aan de officiële opening, was de huldiging van het duizendste jeugdlid door jeugdvoorzitter Peter Houtman. Kaya Karabacak was de gelukkige en werd in het zonnetje gezet en werd hem veel voetbalplezier toegewenst.

Lees verder