HV Toernooi – Sir Winston Cup: VELO na winst op VUC naar kwartfinale

VELO heeft de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup bereikt. Na de eerdere winst op RKAVV werd donderdagavond ook VUC verslagen en was de poulewinst binnen. Het werd een afgetekende 0-4 aan Het Kleine Loo.

Foto’s: Sander de Hollander

Het was een open duel dat eigenlijk snel door VELO werd beslist. Na twintig minuten stond het al 0-2 door doelpunten van Erik Letsch en Benjamin el Amrani. VUC deed zijn best om weer terug in de wedstrijd te komen, maar benutte de kansen niet.

Na rust deed Letsch de hoop bij de thuisclub op een beter resultaat meteen definitief vervagen. Hij zorgde in de 52e minuut met een prachtig afstandsschot in de kruising voor 0-3. De actieve Letsch maakte acht minuten later ook nog zijn derde treffer en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.

Omdat beide clubs een spannende eindfase van de competitie tegemoet gaan, lieten de trainers uit voorzorg een aantal basisspelers aan de kant. Bij VUC is de vaste keeper Nick Hasper nog niet hersteld van zijn longontsteking. Afgelopen zaterdag werd hij in de competitie tegen Olympia vervangen door ex-eerste elftal-doelman Rudy Lakwijk die op zijn 43e aantoonde nog aardig te kunnen keepen. Tegen VELO was een andere voormalige sluitpost van VUC 1 opgetrommeld, de 37-jarige Mario van Andel, die tegenwoordig veldspeler is in een elftal van oudgedienden. Ook Van Andel verrichtte goed werk in het doel en had geen schuld aan de treffers van de eersteklasser.