Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Volledige focus, concentratie en killersinstinct”

Vorige week verrichtte Quick een goede prestatie door het laagstaande Baronie niet te onderschatten. Komende zaterdag komt het ook in de onderste regionen verkerende Unitas naar Den Haag.

Tekst: Pieter Donath

,,Als je als speler de tegenstander onderschat, dan overschat je jezelf”, het lijken bijna Cruyffiaanse woorden, maar komen van trainer Paul van der Zwaan (foto) van Quick. De Jonge Blauwe Haantjes hebben afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Baronie deze uitspraak ter harte genomen en lieten daarbij niets aan het toeval over. Het is immers wel eens vaker voorgekomen, dat Quick zich in een laagvlieger verslikte. Deze keer dus niet, want Quick won afgetekend met 0-4.

Voor de wedstrijd van paaszaterdag geldt hetzelfde. Dan is opnieuw een degradatiekandidaat de tegenstander. Op Nieuw Hanenburg is Quick gastheer van GVV Unitas uit Gorinchem. De aanvang is om 14.00 uur. Paul van der Zwaan was vorige week niet tevreden over de eerste helft, onderschatten mag niet meer en volledige focus is belangrijk.

Waarover was je het meest tevreden over na Baronie?

,,De 0-4 uit bij Baronie lijkt simpel en eenvoudig. We speelden ook niet slecht, maar waren in de eerste helft slordig met name in de eindfase van het balbezit. De ruststand was dan ook nog 0-0. We scoorden direct na rust de 0-1 en toen was de ban wel gebroken. De tegenstander had ook niet de kwaliteit om het ons nog moeilijk te maken, maar blijft overeind omdat we in de eerste helft niet voldoende dat kwaliteitsverschil hebben kunnen uitdrukken. Positief is wel dat we na rust dat wel hebben gebracht. Dat verraadt wat groeiende volwassenheid, echter tegen betere ploegen zullen we het niet kunnen laten afhangen van één helft.”

Je hoeft tegen Unitas niet meer te vrezen voor onderschatting van lager geplaatste clubs?

,,Waar we ten opzichte van de komende tegenstanders staan is dan ook nog niet helemaal helder. Als we kunnen brengen wat we in huis hebben ziet het er goed uit. Maar dat komt er alleen uit met volledige focus, concentratie en killersinstinct. Maar even verslappen betekent bij ons nog steeds vaak dat we de controle kwijtraken. Daar moeten we standvastiger en stabieler in worden. Tegen Unitas zaterdag zal blijken of we daadwerkelijk weer een stapje hebben gemaakt. We moeten ons afsluiten voor de euforie van allerlei mensen die alleen maar kijken naar uitslagen, standen en ranglijsten. Wij moeten niet verder kijken dan de volgende wedstrijd. Goed spelen, onafhankelijk van de stand op de ranglijst, van onszelf of die van de tegenstander. Wij zijn bezig met en willen heel graag door ontwikkelen, beter worden maar vooral genieten van ons eigen spel.”

 

Lees verder