Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Gelijkspel kan ploeg boost geven voor laatste periode”

Scheveningen stond vorig weekend eindelijk niet met lege handen. Op Houtrust werd een verdien punt gepakt tegen AFC. Zaterdag wacht weer een heel lastige klip om te omzeilen. De ploeg van trainer John Blok (foto) gaat op bezoek bij vv Katwijk.

Tekst: Ton Beije

Tegen AFC eindelijk een punt, hoe kijk je terg op dat duel? Blok: ,,Eigenlijk speelden we minder dan tegen KHFC, maar dat heeft ook met de tegenstander en het veld te maken. Maar fijn natuurlijk dat het doorzettingsvermogen van de ploeg nu wel beloond werd. Na het goede begin was het beste van het spel wel voor AFC en hield Sven van der Maaten ons in de wedstrijd. In het laatste kwartier, waarin we AFC echt vast hadden staan op eigen helft, waren we hierdoor al meerdere keren dicht bij de gelijkmaker. Lekker dat het nu een keer meezat en de scheidsrechter de bal in blessuretijd op de stip legde en we de 1-1 ook daadwerkelijk konden binnenschieten.”

Boost

Eindelijk dus ook een duel waarin de ploeg zich beloont en je niet met lege handen van het veld stapt. ,,Voetbal blijft  ook een raar spel, want in eerdere wedstrijden hadden we misschien wel meer recht op punten. Neemt niet weg dat dit de ploeg een boost kan geven voor de laatste periode”, aldus de Scheveningen-trainer.

Vertrouwen

In hoeverre biedt zo’n punt ook extra zelfvertrouwen voor het duel zaterdag tegen Katwijk? Blok: ,,Natuurlijk geeft het een goed gevoel, maar eerlijk gezegd hebben we steeds vertrouwen in eigen kunnen gehouden. We zijn in weinig wedstrijden minder geweest dan de tegenstander, dus waarom zouden we dat vertrouwen niet hebben.”

Lastig

Wat verwacht jij voor wedstrijd tegen bij Katwijk, dat zich voor eigen aanhang zeker wil revancheren voor het 3-0 verlies bij De Treffers. Blok: ,,Katwijk is niet voor niets nog steeds de regerend kampioen. De Treffers uit is gewoon een lastige wedstrijd, die kun je dus verliezen. Katwijk wil graag boven Quick Boys eindigen en dus thuis iets recht willen zetten. Katwijk is sowieso op eigen veld lastig te verslaan. Thuis hadden we echt wel kansen tegen Katwijk, maar het scoreverloop verliep erg gunstig voor ze. Vooral de erg makkelijk gegeven strafschop vlak voor rust was beslissend. In de tweede helft waren wij niet meer bij machte om het Katwijk moeilijk te maken.”