ADO Den Haag moet genoegen nemen met punt bij Telstar

ADO Den Haag is er ook in IJmuiden in het Buko Stadion niet in geslaagd de volle buit binnen te halen tegen Telstar. De formatie van Dirk Kuijt bleef steken op een 0-0 gelijkspel. Vlak voor tijd ging het bijna weer mis, maar doelman Hugo Wentges redde zijn ploeg voor een nederlaag.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Orange Pictures

Door de schorsing van Thomas Verheydt mocht Mario Bilate (zelf weer vrij van een uitsluiting) de plaats in de spits innemen. Gregor Breinburg was er niet bij vanwege een blessure. Er was op het middenveld een plek ingeruimd voor Jordy Wehrmann. Ricardo Kishna begon niet in de basis, maar zat wel op de bank.

ADO Den Haag kwam goed uit de startblokken, want de eerste kans was voor Amar Catic, die echter zijn inzet voorlangs het Telstar-doel zag passeren. Ook de gastheren kregen een mogelijkheid in de beginfase, maar David Min zag zijn poging eindigen bij doelman Hugo Wentges.

Nadat Bilate namens ADO Den Haag een mogelijkheid ongebruikt had gelaten, kregen de bezoekers in het eerste bedrijf nog een prima kans om de score te openen via Xander Severina, die goed bediend werd door de snelle Catic. Het leverde echter vlak voor rust niet de 0-1 op.

Na de pauze mocht bij Telstar aantreden oud-ADO-er Yahya Boussakou, terwijl trainer Kuijt geen wijzigingen in zijn ploeg had doorgevoerd tijdens de pauze. De eerste kans was voor Glynor Plet. De spits van Telstar werd echter die mogelijkheid ontnomen door doelman Wentges. Na een uur spelen bracht Kuijt Ricardo Kishna in het veld voor Jordy Wehrmann. Pech was er voor de Haagse ploeg, dat Amir Absalem met nog vijfentwintig minuten te spelen met rood naar de kleedkamer werd gezonden door scheidsrechter Vos. Hij zag in de overtreding van Absalem het neerhalen van een doorgebroken speler. Wellicht een wat zware straf voor die overtreding.

Het werd er voor ADO Den Haag daardoor niet gemakkelijker op om een driepunter binnen te halen. ADO Den Haag moest aandacht schenken aan het verdedigende werk en probeerde er met de snelheid van Catic en Severina nog wel uit te komen. Op aangeven van Kishna probeerde Jesse Reinders het met een venijnig schot, dat echter langs het doel van de thuisploeg verdween. ADO Den Haag wilde in ieder geval het ene punt vasthouden, maar vlak voor tijd kreeg Telstar nog een dot van een kans, maar doelman Hugo Wentges behoedde zijn ploeg voor weer een nederlaag. Het bleef dus bij 0-0.

Opstellingen

Telstar:

Houweling; Kruiver (46. Boussakou), Apau, Oude Kotte (74. Bensabouh), Blackson, Mulder; Overtoom, Najah; Min (66. Seedorf), Plet, Giousis.

ADO Den Haag:

Wentges; Catic, Hall, Asante, Van Breemen, Absalem; Klas, Wehrmann (61. Kishna), Esajas; Bilate (73. Reinders), Severina (83. Zwarts).

 

Lees verder