ADO Den Haag weer met lege handen tegen laagvlieger

Na een week eerder op eigen veld niet verder te zijn gekomen dan een gelijkspel tegen De Graafschap, liep de ploeg van Dirk Kuijt nu in Brabant averij op tegen laagvlieger Helmond Sport, een club in de problemen, die maandag nog met 6-0 onderuitging en deze week de trainer de laan uitstuurde.

Tekst: Ton Beije

Zoals vaker ging ADO Den Haag ook in Helmond veel te zwak van start en keek binnen vier minuten alweer tegen een achterstand aan. Het terugleggen van de bal door Denzel Hall op Guillem Rodriguez was geen succes. Helmond Sport kwam simpel in balbezit en Martijn Kaars bood Hakon Lorentzen een niet te missen kans: 1-0.

Alert

Dan zijn er vier minuten gespeeld en loop je als ploeg gelijk weer achter de feiten aan. Drie minuten later had het zelfs over en sluiten kunnen zijn voor de Hagenaars, maar doelman Hugo Wentges reageerde alert op een schot van Martijn Kaars. Toch had ADO Den Haag al snel orde op zaken kunnen stellen, maar Xander Severina kon een bal niet echt lekker raken, waardoor doelman Havekotte (ex-ADO Den Haag) de situatie eenvoudig de baas bleef. Ook kregen de bezoekers halverwege het eerste bedrijf nog een mogelijkheid, maar de hoek werd voor Ricardo Kishna – die eindelijk weer vanuit de basis kon starten – te moeilijk om Havekotte het nakijken te geven.

Havekotte

Trainer Dirk Kuijt hield in de rust Rodriguez terecht in de kleedkamer achter en bracht Amar Catic in de ploeg. Die had al bijna binnen een minuut een beslissende pass in de benen. Hij vond Thomas Verheydt, die direct uithaalde, maar doelman Havekotte hield met een prima parade zijn ploeg op voorsprong. Na tien minuten spelen viel die gelijkmaker dan toch. Verdediger Denzel Hall onderschepte de bal en punterde het speeltuig achter Havekotte: 1-1. De vreugde van de gelijkmaker was na een kwartier alweer bijna voorbij. Doelman Hugo Wentges maakte en overtreding op Kaars en arbiter Blank wees gedecideerd naar de stip. Wentges maakte zijn fout goed door de elfmetertrap van Kaars zelf te stoppen.

Schuiver

Deze fraaie redding was vijf minuten later vergeten, want toen schoot Kaars – die veel ruimte kreeg om uit te halen – vanaf de rand van het strafschopgebied met een schuiver alsnog de 2-1 binnen. Voor de tweede maal in het duel moest ADO Den Haag in de achtervolging. Die kans op de gelijkmaker was er zeker. Amar Catic bediende Thomas Verheydt door de lucht, maar de Haagse spits kopte de bal net over het Brabantse doel. Het bleef echter bij 2-1 en weer moest ADO Den Haag zwaar teleurgesteld de kleedkamer opzoeken en bezet de ploeg nu weer de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het is duidelijk dat vooral de defensie nog steeds voor enorme problemen zorgt voor de technische leiding.