Vier jaar schorsing voor voormalig ADO-speler Pawel Cibicki

De FIFA, de wereldvoetbalbond, heeft voormalig ADO Den Haag-speler Pawel Cibicki (foto), voor vier jaar geschorst, meldt website Club achter de Duinen. De FIFA legde hem die straf op vanwege zijn betrokkenheid bij weddenschappen.

Cibicki, die zowel een Zweeds als Pools paspoort bezit, had in mei 2019 (drie maanden voor zijn ADO-periode) met opzet een gele kaart gepakt. Dat deed hij als speler van het Zweedse Elfsborg. Er was flink op gewed en het zou hem 29.000 euro hebben opgeleverd.

Beroep

Cibicki ontkende, maar hij werd vorig jaar door een hof van beroep toch schuldig bevonden, evenals twee medeplichtigen. Daarop heeft de Zweedse Voetbalbond hem gestraft en de FIFA heeft vervolgens bepaald, dat Cibicki de komende vier jaar niet mag spelen.

Verhuurd

Cibicki kwam in Zweden uit voor Malmö FF en verdiende een transfer naar het Engelse Leeds United. Daar kwam hij nooit echt uit de verf en werd meerdere keren verhuurd, onder meer aan Elfsborg IF, Molde FK en dus ADO Den Haag. Ook in Den Haag werd het geen succes, hij kwam nauwelijks in de hoofdmacht in actie en vertrok na een half jaar alweer terug naar Leeds United. Zijn huidige club is het Poolse Pogoń Szczecin.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder