Debuterende ADO-jeugdspeler Sky Heesen scoort in Oranje Onder 17

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar is het seizoen begonnen met een tweeluik tegen Ierland. Op een 1-1 gelijkspel afgelopen woensdag volgde vrijdagavond een overtuigende 3-0 zege. ADO Den Haag-jeugdspeler Sky Heesen (foto) opende de score voor Oranje. Zijn voorbeeld werd later gevolgd door Aymen Sliti en Yoel van den Ban.

In de eerste wedstrijd tegen Ierland begon Oranje niet scherp, maar deed dat vrijdag op sportaccommodatie De Kranenhof in Escharen beter. ,,Daar hebben we de jongens ook mee geconfronteerd”, liet coach Pieter Schrassert Bert na afloop weten aan Ons Oranje. ,,En ze hebben goed geluisterd, want de eerste helft was echt steengoed. Via goed en doordacht spel kwamen we hoog op hun helft en hebben we heel veel kansen gecreëerd.”

Debuut

Halverwege het eerste bedrijf werd het 1-0 voor Oranje O17. Sky Heesen koos bij een hoekschop goed positie en scoorde. Coach Pieter Schrassert Bert: ,,Sky maakte zijn debuut en heeft zich in de wedstrijd geknokt. Het was mooi om die intense vreugde bij hem te zien.”

In tegenstelling tot het duel op woensdag lukte het Onder 17 nu wel om de wedstrijd te beslissen. En hoewel het nog lang onnodig spannend bleef, werd het via Aymen Sliti en Yoel van den Ban in de slotfase alsnog 3-0.