Dorpentoernooi Pijnacker-Nootdorp: RKDEO eindwinnaar

||||||||||||||||||||||||||||||||||

Na de speelronde op dinsdagavond was duidelijk dat de winnaar van het toernooi uit de wedstrijd tussen sv Nootdorp tegen RKDEO zou komen. In een spannende dorpsderby wist RKDEO de volle buit binnen te halen. OLIVEO was DSVP de baas en legde beslag op de derde plaats.

Tekst en foto’s Sander de Hollander

OLIVEO-DSVP

In de strijd om de derde plaats won OLIVEO met duidelijke cijfers het Pijnackerse onderonsje. OLIVEO bereikte de rust met een 2-0 voorsprong. Uit een hoekschop van kopte Stefan van de Griend de 1-0 binnen. Bob Ruigrok kon na slecht verdedigen uit een breedtepass eenvoudig scoren. Ook in de tweede helft moest DSVP nog twee treffers incasseren. Opnieuw Ruigrok en invaller Frank van der Zwan waren trefzeker.

sv Nootdorp – RKDEO

In de eerste helft leek RKDEO al vroeg op achterstand te komen. Een handsbal van Youni de Bruin binnen de beruchte lijnen leverde een penalty op voor sv Nootdorp. Mo Ourraki schoot de penalty echter op de paal. Na ongeveer een half uur spelen kwam sv Nootdorp alsnog op 1-0 voorsprong via een doelpunt van Mo Ouarraki met een schot vanaf de hoek van de zestienmeter strak in de bovenhoek.

In de tweede helft kon RKDEO via Irian Boeschoten op gelijke hoogte komen. Een voorzet van linksback Dean van Velzen werd uiteindelijk door Boeschoten in het net geschoten: 1-1. Halverwege kende de wedstrijd een klein opstootje. Nadat de emoties weer gesust waren kon RKDEO de volle buit pakken. Uit een pass van Izzy Rosini kon Olaf Kramer de 1-2 te scoren en RKDEO tot toernooiwinnaar kronen.

Prijsuitreiking

Na afloop reikte sportwethouder Peter Hennevanger de prijzen uit van het Plus Sabine Zondag Dorpentoernooi 2022. Alle teams kregen een wedstrijdbal uitgereikt en RKDEO de felbegeerde wisseltrofee.