Nacompetitie Zaterdag Hoofdklasse/1e Klasse: sv Nootdorp naar tweede ronde

||||||||||||||||||||||

Het duel tussen sv Nootdorp en DZC’68 werd pas in blessuretijd definitief beslist. De bezoekers uit Doetinchem keken al snel in het duel tegen een achterstand aan, maar hielden het spannend tot aan de laatste minuten. In de extra tijd stelde de thuisploeg haar plek in de tweede ronde veilig.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Na een kwartier spelen kwam sv Nootdorp goed op stoom. Een voorzet van rechts werd door Rodney Ebing in de verre hoek ingeschoten: 1-0.  Twee minuten later was het weer raak voor de mannen van trainer Marco Jalink. Een inzet van AJ Mercera werd nog gekeerd door keeper Mike Thus van de bezoekers, maar in de rebound was Jop Verhagen wel doeltreffend: 2-0.

DZC’68 kreeg daarna een aantal kansen om te scoren. Aron Hebbink zag zijn schot in handen van doelman Michael de Leeuw eindigen. Ook een schot van Thomas Kleinlugtebeld ging net voorlangs. Dit lot was ook een tweede inzet van Hebbink beschoren. Op slag van rust beging Jop Verhagen een overtreding op Kleinlugtebeld op de rand van het strafschopgebied. Scheidsrechter Haico Michielsen wees naar de stip. Kleinlugtebeld ging zelf achter de bal staan en scoorde vanaf elf meter: 2-1.

Jop Verhagen probeerde nog aan de tweede helft te beginnen, maar moest na een minuut toch gewisseld worden. sv Nootdorp zocht de aanval en dacht na acht minuten gescoord te hebben. Een bal van Randy Stanneveld ging via de onderkant van de lat het doel in, maar de assistent-scheidsrechter wilde niets van een treffer weten en liet doorspelen. Kort daarna eindigde een schot van Dirk Kusters in handen van de doelman van DZC’68.

De Nootdorpers bleven kansen creëren maar de bal wilde er niet in. De tegenstander uit Doetinchem zag alleen een schot van Marijn de Kler ruim over het doel heen gaan. Diep in blessuretijd werd het karwei door de thuisploeg vakkundig afgemaakt. Na flink draaien en kappen kon Joey van Maaren met een zacht schotje de bal in de verre hoek schieten. Een minuut later was het zelfs 4-1. DZC’68 zocht nog de aanval. Pim Hulst kreeg vervolgens de bal, brak door de verdediging heeft en schoot de 4-1 binnen. sv Nootdorp mag nu aantreden tegen SDC Putten.