Oefenvoetbal: RKDEO op eigen veld ruim langs DONK

||||||||||||||

Zowel RKDEO als DONK stapten dit seizoen horizontaal over naar het zaterdagvoetbal. Beide teams bereikten afgelopen seizoen de nacompetitie. DONK was door een 4-2 zege verantwoordelijk voor de uitschakeling van RKDEO. De Goudse ploeg verloor daarna in de finale van HVV.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de eerste helft bleven de doelpunten lang uit. Pas in de 44e minuut kon RKDEO de score openen. Irian Boeschoten legde een bal terug, die vervolgens door Jazz Vermeer werd ingetikt: 1-0. Halverwege de tweede helft kwam RKDEO op 2-0. Donny Paats stuurde Olaf Kramer de diepte in en kreeg de bal terug in het strafschopgebied. Paats legde daarna af op de inkomende Nando Neuman die eenvoudig kon intikken: 2-0.

Met nog een kwartier te spelen kwam de Goudse tegenstander terug in het duel. Yassin Labriki gaf de bal vanaf de zijlijn voor, waarna Jason Sirwan voor de 2-1 zorgde. Twee minuten later was het alweer 3-1. Een hoekschop van Irian Boeschoten werd ingekopt door Jack Doorschodt. Een paar minuten later was het duel beslist. Uit een pass van Nando Neuman kon Boeschoten met de bal het open doel inlopen: 4-1.