Vier dagen feest bij 70-jarig bestaan van sv Den Hoorn

||||

sv Den Hoorn, de club uit Midden-Delfland, viert vier dagen lang haar jubileum voor jong en oud-sv Den Hoorn, ooit door enkele jongens uit het dorp opgericht om niet meer naar Delft te hoeven om te voetballen, is nu uitgegroeid tot één van de mooiste clubs uit de regio.

R.K.S.V. Den Hoorn werd op 28 april 1952 opgericht. Het eerste jaar van haar bestaan werd tijdelijk gebruik gemaakt van een veel te klein stuk land met greppels en de kleedruimte werd bezet door een paard. Enige tijd later werd een groter stuk land als veld gebruikt. Toen op 23 januari 1970, de club de toevoeging R.K. liet vallen, mocht iedereen lid worden. Mede door de nieuwe aanwas promoveerde Den Hoorn voor de eerste keer ooit naar de vierde klasse van de KNVB. Anno 2022 heeft Den Hoorn meer dan 1.300 leden, 6 velden en 14 kleedkamers en speelt het vlaggenschip in de eerste klasse zondag, dat volgend jaar de overstap maakt naar de zaterdagcompetitie.

Feestweek

Van 28 april tot en met 1 mei is er dus groot feest bij de club uit Midden-Delfland. Op donderdag is het 70-jarig jubileum geopend met een bingomiddag voor de ouderen uit het dorp en omstreken. Met ’s avonds een pubquiz in de grote tent die speciaal voor deze gelegenheid is neergezet. Vrijdag zijn er voetbalclinics voor de jeugd onder leiding van voetbalschool NIRO en op zaterdag stroomt de jeugd massaal toe voor een speldag met springkussens, stormbanen en andere spelletjes, mogelijk gemaakt door bedrijf Set in Motion.

Vrijdagavond (18+) en zaterdagavond (23+) zijn er feestavonden met diverse grote artiesten en DJ’s in de tent, alleen toegankelijk op uitnodiging. Tot slot is er op zondag een lunch voor alle businessclubleden en speelt hierna het eerste elftal tegen oud sv Den Hoorn. De zondagmiddag is iedereen welkom om samen met elkaar de feestweek van het 70-jarig jubileum af te sluiten onder het genot van een stukje muziek, een hapje en een drankje.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder