Zaterdag 1A: Die Haghe leeft nog na winst op sv Nootdorp

|||||||||||||||||||||

De belangen bij Die Haghe waren bekend en groot. Er moest gewonnen worden van sv Nootdorp om niet afhankelijk te worden van de resultaten van AFC en Zwaluwen´30. Die Haghe slaagde glansrijk in de opzet van trainer Wim de Jong en versloeg de nummer twee van de ranglijst met 2-0.

Tekst: Wim van de Graaf       |      Foto’s: Sander de Hollander

Zwaluwen’30 verloor met 4-1 van VELO en degradeert rechtstreeks naar de tweede klasse, terwijl Die Haghe en AFC (na een te verwachte 3-1 overwinning op ZOB) in de nacompetitie nog een strohalm hebben gevonden.

De wedstrijd ving aan met een kippenvel veroorzakende sfeeractie van de spelers van sv Nootdorp die de overleden teammanager van Die Haghe, Kees de Groot, eerden en ieder een witte roos aan de dochter van Kees, Sandra de Groot, overhandigden. Het kan gelukkig nog in het amateurvoerbal, het tonen van respect aan je tegenstander dat hun Kees zo vreselijk mist.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Arlo Hemkes uit Amsterdam vlogen beide teams uit de startblokken, waarbij sv Nootdorp de eerste kansjes kreeg maar invaller-doelman Dion van Splunteren stond weer zijn mannetje en sleepte zijn ploeg door die eerste moeilijke fase heen. De druk stond er begrijpelijk bij Die Haghe goed op en dat resulteerde in foute passes en daardoor te veel balverlies. De gasten wisten hier echter niet van te profiteren en langzaam gooide de thuisploeg de schroom wat van zich af en kwam het beter in het gewenste spel.

Dat resulteerde in de negentiende minuut in een goede aanval op rechts, waarbij Sebastiaan van der Starre zich knap vrij draaide en een hard schot loste, dat de doelman van sv Nootdorp niet goed onder controle kon krijgen. Noah Abid was er als de kippen bij om de bal in het verlaten doel te deponeren en zette daarmee Die Haghe op die oh zo gewenste 1-0 voorsprong. Mark van Kippersluis was in de 25e minuut dichtbij de 2-0 toen hij een voorzet in één keer vlak naast de paal schoot. Die Haghe ging steeds beter spelen en diezelfde Kippersluis loste in de 35e minuut een kiezelhard schot dat de Nootdorpse goalie met moeite kon pareren. In de tegenaanval leek een Nootdorper te gaan scoren, maar Blnd Ahmed voorkwam dit met een uiterste poging. Tot tea-time gebeurde er weinig opzienbarends en kon Die Haghe de kleine voorsprong goed vasthouden.

Na deze warme drank gaven de ruststanden bij AFC en Zwaluwen’30 hoop op een goede afloop. Dit inspireerde Sander de Jong tot een goed diagonaal ingeschoten bal in de 49e minuut, dat door de Nootdorpse goalie knap uit zijn doel werd geranseld. Pas in de 66e minuut was er weer wat reuring voor het Haagse doel toen Dion van Splunteren een van dichtbij ingeschoten bal, leunend tegen de doelpaal, wist te keren. sv Nootdorp wisselde en zette nog maar eens aan, maar de Die Haghe-verdedigers speelden een goede en geconcentreerde wedstrijd en langzaam namen de gasten wat gas terug. Ze hadden immers al de vervangende periode binnen en hoefden niet meer zo nodig. Geen kaarten en blessures oplopen bleek het begrijpelijke devies. Zes minuten voor tijd leverde Noah Abid een prachte steekpass af aan de in volle vaart sprintende Sebastiaan van der Starre, die alleen op de sv Nootdorp-doelman afstoomde, maar ineens vanaf de zestienmeter een snoeiharde schuiver afleverde die pas tegen het net tot stilstand kwam: 2-0. Iedereen met een zwart-wit hart sprong juichend in het rond. In de 90e en 93e minuut waren er nog twee goede reddingen van de uitblinkende Nootdorpse doelman, maar niemand maalde erom dat in de stand geen verandering meer kwam.

Die Haghe speelt nu op 11 juni thuis op Ockenburgh tegen de winnaar van de derde periode van de 2e klasse A, FC Aalsmeer. Een veel- en makkelijk scorende tegenstander waar Die Haghe weer de handen vol aan zal hebben. Het is aan de trainersstaf om hier een passend antwoord op te vinden, maar vooralsnog leeft Die Haghe nog!