Zaterdag 1A: sv Nootdorp in tweede helft ruim langs Zwaluwen’30

||||||||||||||||||||

sv Nootdorp moest het in het duel met Zwaluwen’30 stellen zonder doelman Michael de Leeuw, spits Pim Hulst en Randy Stanneveld. Na een 0-1 achterstand in de eerste helft, bogen de mannen van trainer Marco Jalink de achterstand om in een ruime zege.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

De kansen in de eerste 35 minuten waren voor sv Nootdorp. Jop Verhagen zag een schot in de dertiende minuut net over het doel heen gaan. Even later eindigde een volgende inzet op het lichaam van teamgenoot AJ Mercera. Ook verdere kansen van sv Nootdorp konden niet tot een treffer worden gepromoveerd.

Met ruim een half uur gespeeld kregen de bezoekers hun eerste kans, maar de vrije trap van Encho Margaritha ging langs de muur en het doel. Nadat de sv Nootdorp-doelman nog een bal van Jermey Wessemius stuitte, moest hij zich in blessuretijd toch gewonnen geven. Floris Coffent schoot Zwaluwen’30 naar een 0-1 voorsprong.

De gelijkmaker liet na rust niet lang op zich wachten. Een corner van Jop Verhagen leek te worden afgewend, maar werd vanaf de andere kant opnieuw voorgegeven en teruggelegd. Peter LeMonaco kon uiteindelijk de 1-1 binnen koppen. Tien minuten later was het opnieuw raak. Een hoekschop van Mitchell Abdoel werd door Rodney Ebing ingeschoten. Kort daarna zagen de bezoekers de kans op 2-2 op de lat eindigen.

Kansen daarna aan beide kanten, maar de bal wilde niet in het doel gaan. Pas in de 84e minuut kon AJ Mercera het duel beslissen. Na een botsing op het middenveld liet scheidsrechter Xander Stoffer doorspelen, Mercera ontving de bal, omspeelde de keeper en scoorde de 3-1. Vlak voor het eindsignaal gaf Dirk Kusters een voorzet vanaf de rechterkant. Keeper Van Amstel had de bal niet klemvast en in de rebound bracht Bram Mulder de eindstand op 4-1.