Zondag 1B: Geen wijziging in restant, VUC – DHC blijft 0-1

|||||||

Donderdagavond (7 april) diende de precies een week eerder vanwege hevige sneeuwval gestaakte wedstrijd VUC – DHC uitgespeeld te worden. Die wedstrijd werd toen gestaakt met nog 21 minuten te spelen, met tien VUC-spelers, nadat één van de pinguïns (Silvion Darson) met tweemaal geel het veld had moeten verlaten, alsmede bij een 0-1 tussenstand na een door Jordy Brouwer gescoord doelpunt.

Tekst: Wicher Schreuders          |      Foto’s: Aad van der Knaap

In het restant – nu onder leiding van een andere scheidsrechter, te weten Levent Kirkar (Vlaardingen) – kon de thuisclub opportunistisch voluit op de aanval spelen, want het had niets te verliezen, maar alleen alles te winnen bij een eventuele gelijkmaker. Bovendien was het eerdere nadeel van het spelen met één man minder nu minder zwaarwegend omdat VUC fit aan de start kwam en slechts 21 minuten te gaan had.

VUC stond ook niet meer onder leiding van trainer Jeroen Hoefnagel. Zijn plek werd nu overgenomen door Danny Kettenis. VUC probeerde inderdaad om de gelijkmaker te forceren. DHC moest voorzichtiger zijn om de krappe 0-1 voorsprong vast te houden. Dat doe je het beste om ver weg te blijven van je eigen doel, maar toch wel met de nodige voorzichtigheid. De groen-zwarten hadden in de beginfase enkele kleine doelpogingen via Ilias Kariouh en Frank de Lange, maar de thuisclub dacht na acht minuten al de gelijkmaker te scoren, nadat een lange bal vanuit het middenveld binnen het strafschopgebied door een VUC-speler werd opgepikt en ingeschoten. Maar scheidsrechter Kirkar had al direct vanwege buitenspel afgefloten.

Vijf minuten later leek DHC dan de beslissende tweede treffer te scoren na een aanval over de linkerkant via Youri Kooijmans, waarna diens voorzet door Jessy Nauman – vrij voor doelman Jordi Almonte – op de lat werd geschoten. Hiermee bleef de definitieve beslissing achterwege en de spanning nog aanwezig. Kort hierna werd een door Ilias Kariouh genomen hoekschop door Levi Schipper op doel gekopt, maar een VUC-speler wist de bal net voor de doellijn te keren. De slotminuten bleven nog wel spannend, maar serieuze doelkansen bleven achterwege. Hiermee kwam een einde aan het restant van deze derby, die – zoals een enkeling na afloop opmerkte – op zich aardiger was dan de eerdere zeventig minuten een week tevoren. DHC won dus met 0-1 en stijgt hierdoor met 15-27 naar de tweede plaats op de ranglijst, achter koploper Unitas’30 (13-27). DHC is komend weekend vrij. De eerstvolgende wedstrijd is in het paasweekend, uit bij CVV Zwervers in Capelle.