Zondag 1B: sv Den Hoorn in doelpuntrijk duel nipt langs Sarto

||||||||||||||||

sv Den Hoorn hield haar titelkansen levend met een benauwde zege op Sarto. Voor de Midden-Delflanders komt het op pinkstermaandag erop aan. Dan stuit sv Den Hoorn in Etten Leur op koploper Unitas’30 en moet dat duel winnend afsluiten om kampioen te worden.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

sv Den Hoorn was slecht bij de les in de aanvangsfase. Alle ballen die aangeraakt werden gingen verkeerd. Dit leverde in de vijfde minuut een tegentreffer op. Na balverlies van sv Den Hoorn combineerde Sarto goed en kon Giovanni Bombarda vanaf de linkerkant de 0-1 binnenschieten. Pas na meer dan een kwartier spelen kreeg de thuisclub haar eerste kans, maar doelman Joep Tacke stond op de goede plek bij een inzet van Joey Stoel. Kort daarna viel de 0-2 door een treffer van Rik van Gijsel.

De thuisploeg herpakte zich van deze tegenslag en kreeg kansen via Donny Slot en Peterson Schenkels. Met een half uur op de klok viel de aansluitingstreffer. Tim Müller gaf vanaf de linkerkant een goede voorzet en Donny Slot kopte de 1-2 binnen. Het lukte de thuisclub niet meer om voor rust op gelijke hoogte te komen.

De equipe van trainer John Hage startte goed in de tweede helft. Na een aantal kansen viel in de 55e minuut de gelijkmaker. Een lange bal werd door Noah Barends fraai onder de uitkomende sluitpost geschoven: 2-2. Nog geen zestig seconden later gaf de weggestuurde Tjebbe Baggerman vanaf de linkerkant de bal aan Thomas Bouwer, die bij de tweede paal hard inschoot: 3–2.

In de zeventigste minuut werd Donny Slot in het strafschopgebied neergehaald door de keeper van Sarto, terwijl de bal al opzij gegeven was. Arbiter Frank Meeuwenoord had het moment totaal gemist omdat de bal niet meer in de buurt was en wilde dus van geen strafschop weten. Slot moest lang behandeld worden. Er werd volop gewisseld en dit was in het voordeel van sv Den Hoorn.

Invaller Maurizio Marinacci speelde de bal in de 82e minuut vanaf de rechterkant in de richting van de doelmond waar Donny Slot de bal van dichtbij kon inglijden: 4–2. Het slotakkoord was voor Sarto, dat in de extra tijd via Stan Mutsaers de 4-3 aantekende.