Zondag 2D: Concordia op weg naar lijfsbehoud dankzij zege op Wilhelmus

Op Sportpark Westvliet won Concordia met opvallend gemak van Wilhelmus. De ruime overwinning kwam de mannen van trainer Wesley Zandstra (foto) goed van pas. De afstand tot de ploegen die in de gevarenzone staan lijkt inmiddels groot genoeg.

Al na vier minuten spelen kwam Concordia in Voorburg op voorsprong. Nick Krijnen nam de 0-1 voor zijn rekening. Met een kwartier op de klok kreeg Jake Smart een gele kaart. Vervolgens kreeg ook trainer Oscar Laguna Burgos een prent van arbiter Hulters vanwege praten. Het leek Wilhelmus niet te deren. Kort daarna schoot Jake Smart de gelijkmaker binnen: 1-1. Gescoord werd er niet meer tot aan de rust.

Fout

Halverwege de tweede helft nam Concordia weer de leiding. Nick Krijnen profiteerde van een fout in de verdediging van Wilhelmus en speelde de bal vervolgens met een boog over de keeper heen het doel in. Een paar minuten later was het weer raak voor de club uit Delft. Nu was Mike Bavelaar trefzeker: 1-3.

Dramatisch

Met nog zeven minuten te spelen voltooide Concordia een dramatische middag voor Wilhelmus. Na voorbereidend werk van David Migo kon Nick Krijnen voor de derde keer het net vinden: 1-4. Door de zege is Concordia Wilhelmus tot op een punt genaderd met een duel minder gespeeld.