Zondag 2D: Full Speed bindt Laakkwartier aan zegekar

||||||

In Delft speelden Full Speed en Laakkwartier een spannend duel. De thuisclub bouwde na de rust een 1-0 voorsprong uit tot 3-0. De Hagenaars kwamen terug in de wedstrijd na het inbrengen van een aantal wisselspelers tot 3-2.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De wedstrijd begon met een lange aftastfase van ongeveer een kwartier. Karam Boukhari brak daarna aan de linkerkant door maar stuitte op Full Speed-doelman Reinder Pul. Kort daarna gaf Joey Donkers een mooie voorzet vanaf de linkerkant. De hakbal van Souhail El Bojaddaini vloog net over de kruisig heen.

Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers hield zijn ploeg in de 25e minuut tot twee keer toe op de been bij doelpogingen van de thuisploeg. Vijf minuten later moest Veugelers toch capituleren. Rida Aarab kon vanaf de achterlijn Sander van Akkeren bereiken die bij de tweede paal inkopte: 1–0. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen de nodige kansen maar die leverden geen resultaat op.

Redding

De tweede helft was nauwelijks vijf minuten oud of Lesley Dijksman zette vanaf de zestienmeterlijn doelman Veugelers te kijk: 2–0. Meteen vanaf de aftrap kwam aan de andere kant Karam Boukhari plots in een doelpuntrijke positie, maar Reinder Pul redde de bal op fraaie wijze. In de 56e minuut kon Michael Bogers scoren na een combinatie tussen Sander van Akkeren en Rida Aarab, waardoor de stand 3-0 werd.

Wissels

Laakkwartier-trainer Roel Zandbergen jr. bracht daarna de spelers in die hij in eerste instantie bewust op de bak had gehouden. Met onder andere Hamza Boukhari en Brahim Karoumi op het veld werd het spel van de Hagenaars een stuk beter. Met nog een kwartier te spelen kon Carston Martijn het doel vinden: 3-1.

De gebroeders Boukhari kregen daarna kans na kans. Hamza Boukhari leek doelman Reinder Pul kansloos te laten, maar zag zijn inzet door Joey Donkers op de doellijn tot hoekschop gedegradeerd worden. Vanuit de genomen hoekschop van Hamza Boukhari was het alsnog raak. Carston Martijn tekende voor zijn tweede doelpunt: 3–2.

In de eerste minuut van de extra tijd kreeg Full Speed op eigen helft een vrije trap. Laakkwartier nam een vrije trap en zag vervolgens Hamza Boukhari scoren. Na protest van Full Speed keurde scheidsrechter Vally Karagantcheff de treffer alsnog af. Laakkwartier probeerde de gelijkmaker nog te forceren maar faalde in die missie.