Zondag 2D: RKDEO toont weinig genade met Full Speed

||||||||||||||||||||

Full Speed hield voor de rust de schade tegen RKDEO nog beperkt tot een 2-0 achterstand. De club uit Delft kreeg zelf ook nog een paar kleine kansen om te scoren. Na de thee vond RKDEO binnen een kwartier vier keer het Delftse net en was het duel gespeeld.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Voorafgaand aan het duel met Full Speed werden Tommy Simonis (meer dan 100 doelpunten in RKDEO 1) en Izzy Rosini (meer dan 100 wedstrijden in RKDEO 1) gehuldigd. RKDEO zette de feestelijkheden door op het veld met twee treffers in tien minuten. Bij een pass van Tommy Simonis gleed Souhail El Bojaddain van de Delftse club uit en kon Irian Boeschoten vrij doorlopen. Zijn voorzet werd door Quinten Hellemons in het doel gewerkt 1-0. Een paar minuten later was het weer raak voor Hellemons die in de rebound een inzet van Olaf Kramer tot doelpunt promoveerde: 2-0.

De eerste helft bood daarna weinig spektakel. Bij RKDEO zag Irian Boeschoten een bal ruim over het doel gaan en vlak voor rust ging een schot van afstand van Jacky Doorschodt naast. Bij Full Speed konden Souhail el Bojaddaini, Tim Zeller en Sander van Akkeren de bal niet de juiste richting geven.

RKDEO kwam prima uit de rust. Full Speed werd in korte tijd naar een 6-0 achterstand gespeeld. Al na twee minuten kopte Simonis een hoekschop van Boeschoten binnen. In de 53 minuut kon Tomas Prieto na balverlies van de Delftenaren doorlopen richting doelman Reinder Pul en scoren: 4-0. Een paar minuten later ontweek Hellemons de buitenspelval. De verdedigers van Full Speed bleven staan en Hellemons kon eenvoudig Pul passeren: 5-0.

Na een uur spelen was het weer raak. Een voorzet van Olaf Kramer vanaf de hoek van het strafschopgebied kreeg een vreemde stuit. Quinten Hellemons raakte de bal nog met de kruin en zag deze in het doel verdwijnen. Na de 6-0 kreeg RKDEO nog wel kansen, maar in de stand kwam geen verandering meer. Reinder Pul pakte een afstandsschot van Olaf Kramer en ook Nordin Maghnouiji zag zijn inzet in handen van de doelman eindigen.