Warming-up Jupiler’s League: John Blok (Scheveningen)

John Blok (foto) moest afgelopen dinsdag verstek laten gaan op de bank bij Scheveningen in het thuisduel tegen GVVV vanwege corona-problemen. De coach hoopt er zaterdag – uit tegen FC Volendam – weer bij te zijn, maar dat is nog even wachten.

Tekst: Ton Beije

Vier punten uit de laatste twee duels, dus Blok moet over dat resultaat tevreden zijn. Blok: ,,Uiteraard, vooral de overwinning op GVVV is een belangrijke. Maar eerlijk gezegd was ik daarvoor ook niet ontevreden. Als je het in zo’n drukke periode veel beter doet tegen ploegen als Katwijk, Quick Boys en Excelsior Maassluis dan in de heenwedstrijden, dan moet je als coach ook tevreden zijn. Zeker ook over de volwassen manier waarop de groep met mijn afwezigheid van dinsdagavond is omgegaan. Dat zegt ook iets over de uitstekende staf en begeleidingsgroep waarmee ik mag werken. Robin Knoester heeft het dinsdag met hulp van Marco Scheenstra en Marc Breuer moeiteloos overgenomen (Levi Schwiebbe ontbrak, hij had al bij ADO op de bank gezeten).

Fit

GVVV had vlak daarvoor ruim gewonnen van Excelsior Maassluis, geen gemakkelijke tegenstander dus. ,,GVVV doet het meer dan uitstekend na de hervatting. De afgelopen vijf wedstrijden waren ze ongeslagen. De ploeg is ontzettend fit en heeft genoeg goede spelers. Een stugge en lastig te bespelen ploeg, maar gelukkig is het gat nu elf punten”, aldus Blok

Een dubbele speelronde met de Pasen. Weer een zware dobber. Blok: ,,Dat vooral in combinatie met het drukke schema van de afgelopen weken en ook juist een wedstrijd tegen een jong BVO. Deze jongens zijn het gewend om iedere dag aan de bak te moeten. We moeten dus niet alleen resultaat halen, maar ook proberen iedereen heel te houden.”

Risico

Om te beginnen zaterdag naar FC Volendam, dat staat ook op dertig punten. Een ploeg die gemakkelijk scoort, maar ook simpel treffers tegen krijgt. Blok: ,,Dat is vaak ook inherent aan een jong BVO. Zeker bij Volendam gaat het in eerste instantie om opleiden. Jonge spelers leggen vaak nog veel risico in hun spel wat kan leiden tot die doelcijfers. Voeg daar de speelstijl van Volendam bij en het is helemaal goed te verklaren. Wij zullen ons moeten wapenen tegen de aanvallende kracht van Volendam.”

Mis je zaterdag nog spelers? Blok: ,,Robert van Koesveld is dinsdag uitgevallen en is er zeker nog niet bij. De rest bekijken we zaterdagochtend.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder