Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,Ranglijst wordt nu ook belangrijk”

Scheveningen heeft een prima periode achter de rug rond Pasen. Door die resultaten is de ploeg van trainer John Blok (foto) hard op weg om ook voor volgend seizoen weer een ticket te bemachtigen voor de hoogste amateurafdeling, de Jack’s League, oftewel de Tweede Divisie.

Tekst: Ton Beije

Uit bij Jong FC Volendam werden drie punten binnengehaald. En daar had Scheveningen zeker niet mee te klagen, weet een realistische Blok: ,,Inderdaad. We speelden zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen en als je dan toch drie punten meeneemt is dat lekker. Volendam deed dit ook zichzelf aan door twee of drie opgelegde kansen te missen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we er gelukkig wel steeds beter in met alsnog een overwinning als gevolg.”

Discipline

Twee dagen later moest Scheveningen weer aan de bak, op Houtrust tegen De Treffers. Blok: ,,Knap van die gasten om twee dagen na een pittige wedstrijd weer drie punten te pakken tegen een goede ploeg als De Treffers. Vooral in de organisatie en discipline hebben we het maandag uitstekend gedaan. De eerste helft werden we ook een beetje geholpen door het scoreverloop, maar dat neemt niet weg dat we het over de hele wedstrijd uitstekend hebben gedaan.”

Vasthouden

Was het vooral zorgen bij Scheveningen om weg te komen onderin, door de goede resultaten doet de ploeg ineens ook mee in de periodestrijd. Blok blijft behoedzaam: ,,Zo langzamerhand wordt de ranglijst ook belangrijk, maar zoals ik al eerder heb aangegeven proberen we gewoon iedere wedstrijd te winnen en kijken we vooral ook naar onze vorderingen ten opzichte van de heenwedstrijd. Nu we acht wedstrijden voor het einde zitten en het aantal gespeelde wedstrijden weer ongeveer gelijk is geeft de ranglijst ook een beter beeld. Na deze zware reeks wedstrijden kunnen we niet anders concluderen, dan dat we het na de verplichte stop echt heel goed doen. Nu is het zaak om dit vast te houden.”

Energieke ploeg

Zaterdag gaat de reis voor Scheveningen naar Veenendaal, naar GVVV. Die ploeg staat weliswaar laatste, maar het wordt geen ‘makkie’ voor de Scheveningers. Dat beaamt ook trainer Blok: ,,Zeker niet. Zoals twee weken terug ook aangegeven heeft GVVV gewoon een prima en vooral erg energieke ploeg. Dit is de laatste wedstrijd voordat we de “normale” wedstrijdweken ingaan, dus hopelijk kunnen we het nog één keer opbrengen. Niet alleen een belangrijke wedstrijd om GVVV op flinke afstand te houden, maar ook om weer een slag te slaan naar de andere ploegen. Er zijn veel onderlinge confrontaties van ploegen die dicht bij elkaar staan.”

Snelheid

Waar schuilt het gevaar van GVVV? Blok: ,,GVVV heeft vooral voorin gevaarlijke spelers met veel snelheid en scorend vermogen. Zelfs in deze fase is de ploeg in staat om veel energie in een wedstijd te leggen en je flink onder druk te zetten.” Veel wedstrijden in korte tijd vraagt ook iets van de spelers. Hoe staat het ervoor met de personele bezetting? ,,Logischerwijs zijn er wat kleine pijntjes, maar we zullen zaterdag bekijken in hoeverre we spelers ook daadwerkelijk aan de aftrap laten verschijnen”, laat Blok weten. ,,We hebben prima weken gehad, maar we gaan gewoon weer verder en hebben ook nog een pittig programma voor de boeg. We moeten dus ook goed de belasting en belastbaarheid van spelers in de gaten houden, zodat we ze niet langer kwijt zijn dan noodzakelijk.”

Wie zijn er niet beschikbaar? Blok: ,,Kevin Gomez Nieto zal er in ieder geval voorlopig niet bij zijn. Helaas moest hij tegen Volendam na een flinke botsing weer uitvallen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder