Trainer Cor Pot door dubbele longembolie voorlopig op non-actief

Feyenoord assistent-trainer Cor Pot (foto) zal voorlopig absent zijn tijdens de trainingen en wedstrijden van Feyenoord. De in Den Haag geboren Pot (69) zit nu thuis met een dubbele longembolie.

Cor Pot, die in deze regio ooit trainer was van Wilhelmus, voelde zich al enig tijd niet goed en bracht vervolgens een bezoek aan de spoedeisende hulp. Pot op de clubsite: ,,Er volgden allerlei testen en daaruit bleek dat ik een dubbele longembolie had. Daar ben ik wel heel erg van geschrokken.”

Geluk

Clubarts Casper van Eijck liet Pot weten, dat hij geluk had gehad. ,,Door trombose in mijn been is een bloedpropje naar mijn longen gegaan en dat heeft zich daar aan beide kanten vermenigvuldigd. Door daadkrachtig handelen van onder anderen Casper is erger voorkomen. Ik mag niet wandelen, niet lopen, niet fietsen, niet autorijden. Ik zit nu dus echt in lockdown. Gelukkig heb ik geen pijn meer, mede dankzij pijnstillers. Nu is het uitzieken.”

Daarna hoopt Pot weer aan te sluiten bij de club. Hij houdt deze periode wel dagelijks contact met hoofdtrainer Dick Advocaat en blijft op die manier betrokken bij de selectie.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder