Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,Kracht Rijnsburg ligt voorin”

Scheveningen doet het in de Jack’s League (Tweede Divisie) uitstekend dit seizoen. Na de winst van vorige week, uit bij IJsselmeervogels, staat de ploeg van trainer John Blok (foto) knap op een achtste plaats. Zaterdag komt weer een topper naar Houtrust, Rijnsburgse Boys, dat een week terug fraai de volle buit ophaalde bij Kon. HFC.

Tekst: Ton Beije

Op de Westmaat pakte Scheveningen vorige week zaterdag de winst op IJsselmeervogels, dat juist mete en sterke serie bezig was. Trainer John Blok daarover: ,,Winnen went nooit en al helemaal niet als dat bij een voetbalbolwerk als IJsselmeervogels gebeurt. Goed gevoel dus, zeker als je daarin meeneemt dat we matig begonnen, maar ons hebben herpakt en uiteindelijk de wedstrijd in handen hadden.”

Reeks

Vooraf had de Scheveningen-trainer al laten weten, dat IJsselmeervogels aan een prima reeks bezig was en dat het niet eenvoudig zou worden. Blok: ,,Dat was ook zeker de eerste helft niet zo. Gedurende de eerste helft werd het bij ons al beter en scoorden we ook in deze wedstrijd weer op een gunstig moment. Door deze treffer gingen we toch met een net even lekkerder gevoel de rust in. De tweede helft hebben we nog maar weinig weggegeven en uiteindelijk maakte Rowdy van der Putten de 1-2 uit een prima aanval over meerdere schijven.”

Scheveningen, nu achtste, is al vrij van degradatiezorgen. Het kan het seizoen rustig uitspelen, maar ook nog een rol spelen in de derde periode. Blok: ,,Zeker lekker, maar wij hebben ons niet echt met de ranglijst beziggehouden. Neemt niet weg de we met een heel knappe reeks wedstrijden bezig zijn. Waar dat uiteindelijk toe leidt, zien we wel.”

Uitstekend

Zaterdag in ieder geval weer een topper op Houtrust: Rijnsburgse Boys, dat pakte knap de volle buit bij Kon.HFC. ,,Rijnsburgse Boys heeft natuurlijk een meer dan uitstekende selectie met veel kwalitatief goede spelers”, weet Blok. ,,Dat zij zich weer in de bovenste regionen hebben gemeld, vind ik dan ook niet verrassend. Winnen bij HFC bevestigt alleen maar, dat ze een meer dan uitstekend team hebben.” Bij winst zou Scheveningen datzelfde Rijnsburg kunnen nadere tot op drie punten. ,,Dat zou mooi zijn, maar laten  we niet op de zaken vooruit lopen”, stelt John Blok nuchter vast, die weet waar de kracht van die ploeg ligt. ,,Rijnsburg heeft een sterk collectief, waar de kracht vooral voorin ligt. Zij hebben spelers die makkelijk scoren en daar niet altijd goed voor in de wedstrijd hoeven te zitten. Rijnsburgse Boys en Scheveningen hebben al vaak leuke en spectaculaire wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Laten we hopen dat dat morgen ook zo is.”

Bij Scheveningen ontbreken nog steeds Barry Rog en Kevin Gomez Nieto. Het eerste fluitsignaal klinkt op Houtrust om half drie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder