Zaterdag 1A: Die Haghe moet laatste strohalm pakken bij Argon

Die Haghe kan de nacompetitie nog ontlopen, maar die kans lijkt klein. Spannend is het in de strijd om de derde periode. Zo’n vijf clubs komen daarvoor nog in aanmerking, met sv Honselersdijk als beste kandidaat.

Tekst: Ton Beije

Die Haghe gaat op bezoek bij Argon en moet winnen om nog een kans te houden de nacompetitie te ontlopen. Het staat vijf punten achter op Argon en dan moet Argon daarna ook nog punten verspelen. Hekkensluiter AFC, dat op bezoek komt bij VELO heeft maar twee punten minder dan de ploeg van trainer Wim de Jong (foto).

Spanning

sv Nootdorp, dat thuis speelt tegen Zwaluwen’30, is al zeker van de nacompetitie met als inzet een plek in de Hoofdklasse. Spanning alom in de strijd om de derde periode. Sv Honselersdijk speelt uit tegen Monnickendam. Bij winst van de formatie van trainer André Lourens, kunnen de Westlanders het karwei volgende week voor eigen aanhang afmaken.

Kansen

Maar ook VELO heeft nog kansen op die derde periode. Voor Forum Sport, dat op bezoek gaat bij Valken’68, lijkt die kans heel klein. De Voorburgers gingen vorig weekend thuis onderuit tegen VELO. Voorschoten’97 kan bij een misstap van sv Nootdorp de tweede plek nog veroveren, maar moet thuis op sportpark Adegeest wel winnen van kampioen WV-HEDW en sv Nootdorp moet punten verspelen.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder