FC Skillz en Wateringse Veld/Kranenburg gaan samenwerking aan

De Haagse clubs FC Skillz en sv Wateringse Veld/Kranenburg gaan met ingang van het komende seizoen een intensieve samenwerking aan met de intentie om binnen drie jaar te fuseren. Deze samenwerking en intentie tot fusie is besproken op de Algemene Ledenvergadering van zowel FC Skillz als sv Wateringse Veld/Kranenburg en de leden van beide clubs zijn hiermee dan ook unaniem akkoord gegaan.  

Het betreft hier twee voetbalclubs met verschillende achtergronden. Wateringse Veld/Kranenburg is sinds 2002 gevestigd in de wijk Wateringse Veld en heeft in 2006 deze naam ook aangenomen. De club is opgericht in 1919 onder de naam HSV SOA (Samenspel Overwint Alles).

FC Skillz is een voetbalclub die is geboren vanuit de Voetbalschool Skillz. De club is opgericht in augustus 2019 en beschikt sindsdien over een eigen licentie om deel te nemen aan de KNVB-competitie. Dat doet de club inmiddels met een flink aantal jeugdteams en komend seizoen dus met een geheel nieuwe seniorenafdeling.

Speerpunten

De beide clubs werken al praktisch samen op het sportpark Zonneveld in de wijk Wateringse Veld. Om deze praktische samenwerking meer vorm te geven is besloten dit dan ook te concretiseren om op termijn naar een fusie toe te werken. Voor wat betreft de samenwerking is er een tweetal speerpunten te noemen, waaronder de verdeling veldvoetbal en het buurthuis van de toekomst.

Verdeling voetbal

FC Skillz draagt zorg voor het prestatievoetbal op de zaterdag. Hier valt de gehele jeugdopleiding onder van FC Skillz en de seniorenteams FC Skillz Onder 23 en FC Skillz Senioren 1. sv Wateringse Veld/Kranenburg zal zich focussen op het recreatieve aspect in het voetbal op de zondag en treedt in beginsel aan met een veteranenteam. Met deze verdeling zetten beide clubs in op elkaars krachten, wat belangrijk is voor de groei naar de toekomst toe.

Het voetballende gedeelte zal zoveel als mogelijk onder de vlag van de beide clubs afzonderlijk plaatsvinden. Dat betekent, dat sv Wateringse Veld/Kranenburg in haar eigen clubkleuren speelt en FC Skillz ook.

Buurthuis van de Toekomst

Het Buurthuis van de Toekomst is dé plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten, waar vrijwilligers en ondernemers de ruimte krijgen om activiteiten en projecten uit te voeren en waar maatschappelijke instellingen en zorgverleners kantoor houden. Zo geven beide verenigingen ook hier hand in hand verdere invulling aan.

Zowel FC Skillz als sv Wateringse Veld/Kranenburg is van mening, dat het buurthuis van de toekomst het epicentrum van de wijk moet worden. Zo faciliteren beide clubs verschillende projecten rondom bijvoorbeeld maatschappelijke diensttijd voor de jongeren in de buurt om hun talent verder te ontwikkelen en de betrokkenheid in de wijk te vergroten, maar ook zijn er ‘gezelligheidsavonden’ voor het ouderwetse klaverjassen, bridgen en ga zo maar door.

Op de foto van links naar rechts Fransk Kubitza (secretaris sv Wateringse Veld/Kranenburg), Terry Konings (voorzitter FC Skillz en rechts Ronald Kubitza, algemeen bestuurslid sv Wateringse Veld/Kranenburg).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder