Oefenvoetbal: Scheveningen in nuttige partij nipt langs Westlandia

|||||||||||||||||||||||||

Scheveningen pakte tijdens een oefenpartij haar tweede winst. Nu was de formatie van trainer John Blok op De Hoge Bomen nipt met 1-2 te sterk voor zondag Derde Divisionist en gastheer Westlandia.

Foto’s: Aad van der Knaap

Westlandia kwam goed uit de startblokken en nam al na zeven minuten spelen de leiding. Jedsel Markes liet enkele verdedigers van Scheveningen zijn hielen zien en gaf ook doelman Björn Bernard het nakijken: 1-0.

Scheveningen hoefde niet lang te wachten voor de mogelijkheid om langszij te komen. Jedsel Markes beging een overtreding op Michael de Niet en de arbiter besliste strafschop. Michael de Niet nam de ‘pingel’ zelf, maar zag geen kans de bal langs doelman Jack Morauw te krijgen. Na een klein half uur spelen viel toch de gelijkmaker voor de Scheveningers. De snelle De Niet ‘lanceerde’ zichzelf en bleef uiterst kalm voor doelman Morauw en schoof de bal door de benen van de sluitpost: 1-1.

Drie minuten voor de pauze leek de brigade van Blok de leiding te nemen, maar zowel Michael de Niet als Mo Ouarraki kregen de bal niet in het Naaldwijkse doel. Dat lukte Donovan de Groot wel, maar hij deed dat uit buitenspelpositie. Toch ging de Tweede Divisionist aan de thee met een nipte voorsprong. Op slag van rust kreeg Mo Ouarraki de bal niet zonder fortuin mee en rondde bekwaam af: 1-2.

Bij Scheveningen liet trainer Blok tijdens de pauze Mo Ouarraki en Björn Wagenaar in de kleedkamer achter en bracht Freek van Eijk en Robin van Straaten in de ploeg. In de aanvangsfase van het tweede bedrijf geen gevaar voor beide doelen. Naarmate het duel vorderde kwamen er meer wissels aan beide kanten. Met nog twintig minuten op de klok gingen bij de Houtrust-bewoners Tim Peters en Donovan de Groot van het veld en werden vervangen door Barry Rog en Georni Elvilia. Tien minuten later weer een dubbele wissel bij de bezoekers. Paul Nistor en Irshan Jagbandhan kwamen in het veld voor Tyrone Owusu en Crescendo van Berkel.

In de score kwam geen verandering meer, al raakte Scheveningen in de slotfase nog wel twee keer de Naaldwijkse lat. Het bleef in een weinig spectaculaire wedstrijd, wel aantrekkelijk om te blijven kijken en voor de trainers was het een nuttige oefenpartij.