Beker Groep 1 poule 2: HVC’10 maakt het Die Haghe lastig

|||||||||||||

De eerste thuiswedstrijd van Die Haghe op het verbrede hoofdveld leverde niet de gewenste overwinning op, maar de thuisploeg moest het bezoekende HVC’10 een gelijkspel toestaan: 3-3.

Tekst: Wim van de Graaf          |      Foto’s: HMA-Fotografie

Trainer Marcel Koning van Die Haghe stuurde een ander elftal dan de laatste oefenwedstrijden de wei in, waardoor het elftal duidelijk verjongd aantrad. Ook trainer Piet Boon van HVC’10 moest wat aanpassingen doen, maar ook hij kan beschikken over een leuk voetballende ploeg. Bij Die Haghe waren Sander de Jong (blessure) en Sami Aoulad Said (vakantie) niet aanwezig, maar dat leek de Haagse ploeg niet direct te deren, want het trok met veel aanvallende aspiraties ten strijde. Toch was het HVC’10 dat in de zevende minuut een hard schot op het doel van Justin van Look loste, maar die zag de bal net naast gaan. In een aantrekkelijke fase in de wedstrijd kreeg Chico Mulder de bal op rechts goed aangespeeld en hij speelde knap de aan de overzijde vrijstaande Roy van der Ven aan, die de bal heerlijk aannam en net binnen de zestienmeter van HVC’10 verwoestend uithaalde: 1-0.

Het spel golfde op en neer en na een snelle uitbraak van de Hoekse ploeg gevolgd door een mooi schot in de uiterste hoek van Michell Bouwhuis stond het ineens 1-1. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en trok weer direct na de aftrap ten aanval. Het was Jelle Halsema die binnen de minuut Die Haghe op een 2-1 voorsprong zette. Even later moest Justin van Look handelend optreden bij een uitval van de blauwhemden uit Hoek van Holland. Zo bleef het een leuke vlotte wedstrijd van beide teams.

Een verre inworp van een HVC’10-speler na dik een half uur spelen werd slim doorgekopt en tot een doelpunt gepromoveerd door Beau van der Toorn toen de bal pal naast de verre paal in het Haagse doel belandde: 2-2. Vlak voor rust kreeg Desley Koegler een mooie kans om zijn ploeg weer aan een voorsprong te helpen, maar zijn schot smoorde in een woud van benen. Pal hierna blies scheidsrechter Ed Pieterman de manschappen richting de rust.

Na de limonade (het was warm) verschenen Noah Abid, Jesse Bakker en Mark van Kippersluis bij Die Haghe als invallers tussen de lijnen, waardoor het elftal weer wat vertrouwde contouren kreeg. Beide teams gingen door met aanvallend voetbal waarbij de eerste kans voor HVC’10 was, maar het echte gevaar bleef uit. Zo niet een paar stevige overtredingen, waardoor de arbiter van dienst ineens vaak naar het gele karton moest grijpen. Vooral Noah Abid moest het na een paar ongrijpbare acties verduren, maar diens ‘wraak’ was zoet toen Jelle Halsema in de 56e minuut een goede actie in huis had en Noah Abid goed wist aan te spelen. Hij draaide zich knap vrij en schoot de bal hard binnen: 3-2. En dat in een fase waarin Die Haghe duidelijk de bovenliggende partij was en de voorsprong had kunnen, zo niet moeten, uitbreiden.

Zo ging een kiezelhard schot van de prima spelende Roy van der Ven nipt naast de Hoekse paal. Helaas lukte het Die Haghe niet om door te drukken en moest de doelman van Die Haghe nog tweemaal handelend optreden, waarna uit een hoekschop HVC’10 nog twee kansen kreeg, maar deze niet verzilverde. Toch werd het in de 87e minuut toch nog 3-3 toen een overtreding op een Die Haghe-speler niet werd afgefloten, waardoor Kirill Slutskyy van de Hoekenaren plotsklaps vrij spel had en ook doelman Justin van Look wist te verschalken.

Niet lang hierna was de wedstrijd afgelopen en kregen beide trainers wat huiswerk mee voor de volgende bekerwedstrijden. Die Haghe speelt volgende week uit tegen FC Skillz, terwijl HVC’10 dan gastheer is van Alexandria’66.