Bekervoetbal: Einde bekeravontuur voor TAC’90, HVV en MVV’27

De zaterdagafdeling van Voorschoten’97 knikkerde TAC’90 uit het bekertoernooi. Ook voor HVV eindigde het bekertoernooi in de eerste ronde. SJC (zon) was pas na strafschoppen te sterk voor de Kroonleeuwen. Het avontuur in de KNVB districtsbeker is ook over voor MVV’27.

Voorschoten’97 (za) – TAC’90

In een redelijk gelijkwaardige eerste helft kon Voorschoten’97 net iets meer gevaar stichten. Na ongeveer een half uur spelen werd een door Ron de Roode genomen hoekschop door Guy Smith ingekopt en kwam Voorschoten’97 op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam TAC’90 wat beter voor de dag en had in de 68e minuut de 1-1 moeten maken. Alleen voor de doelman treuzelde Mert Dogruzoz te lang. Direct uit de tegenaanval werd het 2-0 door een treffer met het hoofd van Thom Wijnalda uit wederom een voorzet van Ron de Roode.

TAC’90 ging op zoek naar de aansluiting, maar vond deze pas in de blessuretijd door een doelpunt van O23-speler Jabrane el Youssefi: 2-1. De Haagse doelpuntenmaker leek kort daarna nog een strafschop mee te krijgen, maar de arbiter wuifde het weg. Ook een kans Jesus Penate, die zich goed vrij speelde, ging voorlangs het doel.

HVV – SJC

HVV hield op De Diepput lang een voorsprong vast tegen SJC, dat een niveau hoger speelt. Uitblinker Benjamin Marey bracht HVV aan de leiding door een prima voorzet van Quinten Jakobs binnen te werken. Uiteindelijk kwam de ploeg uit Noordwijk toch nog op gelijke hoogte door een treffer van Frans van Niel. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van Ole de Mooij in het strafschopgebied op Chris Hogervorst: 1-1.

Strafschoppen moesten na de 1-1 eindstand de beslissing brengen en hierin bleek SJC net de betere ploeg (5-6). Bij HVV zat als verantwoordelijke technische man niet André Wetzel op de bank, maar zijn assistent Burak Uyar (foto), in het kader van zijn trainersopleiding.

vv Capelle – MVV’27

De Maaslanders, die in de derde klasse uitkomen, waren logischerwijs niet opgewassen tegen de thuisclub die haar wedstrijden speelt in de zaterdag Vierde Divisie A. Capelle won het duel met 4-0.