CKC-toernooi: SVC’08 moet buigen voor fanatiek spelend Antibarbari

||||||||||||

SVC’08 speelde op het knus gelegen kunstgrasveld van CKC de finale in het kader van de Frans van Dessel Cup tegen Antibarbari, een studentenvoetbalvereniging uit Rotterdam, die uitkomt in de tweede klasse van de zondagcompetitie.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 verscheen in een opstelling waarvan was af te lezen dat het nog in de opbouwfase zit en spelers de mogelijkheid wordt geboden om een plaats in de selectie te verdienen. Het gevolg is dat twee helften niet in de sterkst mogelijke opstelling wordt gespeeld en er geen vaste lijn is te ontdekken in het spel van SVC’08.

Na een kwartier de eerste opwinding. Norvin Mercera werd alleen voor de keeper gezet, maar kon deze kans niet afmaken. In dezelfde minuut kreeg ook Antibarbari een levensgrote kans, maar keeper Wesley Storm bracht redding. In de twintigste minuut kreeg een verdediger van Antibarbari de bal ongelukkig tegen de arm en dat leverde SVC’08 een penalty op, die door Norvin Mercera hard werd ingeschoten: 1-0.

Verder viel er tot de rust van SVC’08-zijde weinig te melden, Antibarbari speelde fel op man en SVC’08 zag geen kans om de bal in de ploeg te houden en een behoorlijke aanval op te zetten. Waarbij je de conclusie mag trekken dat bepaalde spelers het niveau van de tweede klasse (nog) niet aan kunnen.

De tweede helft was de wedstrijd een stuk levendiger, maar daarvoor gaan de credits voornamelijk uit naar Antibarbari. Het legde heel veel energie in de wedstrijd en blufte daarbij SVC’08 af. Nadat SVC’08 in de 55ste minuut nog goed wegkwam, mocht Jasper Potjewijd vijf minuten later geheel vrijstaand uit een corner vallend inkoppen. Nog in dezelfde minuut schoot Tristan Dufour SVC’08 weer op voorsprong: 2-1. Hierna was het voornamelijk Antabarbari wat de klok sloeg.

Eerst brak Nathan Sterk op het randje van buitenspel door en bracht de ploegen weer op gelijke hoogte: 2-2. Na een knappe aanval was het Joe Thomas die de Rotterdammers op voorspong bracht: 2-3. SVC’08 ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar na knullig balverlies van Jordy de Bruin die zonder rugdekking door drie man heen wilde dribbelen, bracht Joey Barendse uiteindelijk de einduitslag op het scorebord: 4-2.

Zaterdag begint SVC’08 aan de bekercompetitie tegen UVS, mogelijk worden dan de contouren te zien van het elftal dat het in de competitie moet gaan doen.