FC Skillz trekt Stan Lops en Florian Lekahena (DWO) aan

||

FC Skillz slaat een Zoetermeerse dubbeslag door het aantrekken van de verdedigers Stan Lops en Florian Lekahena, beiden afkomstig van DWO. De Haagse debutant wil zich naar het komende seizoen toe gericht versterken en heeft met het aantrekken van de twee verdedigers de gewenste versterkingen binnen.

Stan Lops (rechts), 26 jaar, heeft in het verleden achttien jaar lang voor de Zoetermeerse vereniging DSO gespeeld. Hierna wilde hij zijn horizon verrijken en koos voor een avontuur bij stadsgenoot DWO. In zijn periode bij DWO groeide Lops uit tot een belangrijke pijler in het hart van het centrum. Zo staat Lops bekend om zijn fysiek, duelkracht en positioneel inzicht. Lops heeft verder vorig jaar zijn Bachelor Bewegingswetenschappen afgerond en dit naast zijn sportieve ambities.

De 24-jarige Florian Lekahena (links) heeft zijn jeugdopleiding bij Excelsior Rotterdam genoten en eveneens voor DSO gespeeld, voordat hij een stap maakte naar derdeklasser DWO. Lekahena kan veelal als linkervleugelverdediger uit de voeten en wordt geroemd om zijn verdedigende kwaliteiten, de arbeid die hij daarvoor levert en zijn loopvermogen en power waarmee hij de gehele flank kan bestrijken. Lekahena rondt naast zijn sportieve carrière dit jaar zijn HBO-opleiding Ondernemerschap & Retail Management af aan de Haagse Hogeschool.

Oussama Bekkaoui, hoofdtrainer FC Skillz: ,,Naar het komende seizoen toe, proberen we zo gericht mogelijk te versterken. Voor ons eerste seizoen ofwel dit seizoen zijn we, zoals bekend, met een geheel nieuwe selectie van start gegaan. Om als selectie door te ontwikkelen en onze ambitie na te streven zijn we van mening, dat we op diverse posities verfrissing nodig hebben. Deze versterking zien wij onder andere in Stan Lops en Florian Lekahena. Wij zijn als club dan ook verheugd, dat zij in ons een stap omhoog ervaren en dat onze ambities als club overeenkomen met die zij zelf hebben als spelers.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder