Jack’s League: Scheveningen vergeet kansen te benutten

|||||||||||||||

Het is Scheveningen niet gelukt om een vervolg te geven aan de mooie reeks die het achter de rug heeft. Op sportpark Houtrust verloor de ploeg van trainer John Blok na een 0-0 ruststand met 0-2 van Rijnsburgse Boys.

Tekst & foto’s: Cor Spruijt

Scheveningen begon goed aan de wedstrijd tegen de Uien. In het eerste kwartier had het veel balbezit en ook de eerste kans in de wedstrijd was voor Scheveningen. Een schot van topscorer Michael de Niet werd gestopt door Rijnsburg-doelman Zonneveld. Na een kwartier spelen schoot Jari de Jong een vrije trap in de Rijnsburgse muur. Scheveningen had het meeste balbezit, maar kon dat overwicht niet in doelpunten uitdrukken.

Na een half uur spelen mocht Scheveningen de eerste corner van de wedstrijd nemen. Veel gevaar leverde dit echter niet op. De corner werd door Rijnsburg-verdediger Bert Koomen weggekopt. In de eerste helft kreeg Rijnsburgse Boys één kans. Een schot van Jeroen Spruijt verdween naast het doel van doelman Sven van der Maaten. Scheveningen kreeg via Mitchell de Vlugt (schot over) en Mehmet Aldogan (naast) nog wat kansen, maar met een 0-0 ruststand gingen de teams naar de kleedkamer.

In de tweede helft had Scheveningen het lastig met de voorhoede van Rijnsburgse Boys. Vooraf had trainer John Blok al gewaarschuwd voor dit trio. De kracht van Rijnsburgse Boys ligt vooral voorin sprak de trainer in de voorbeschouwing. De voorhoede van Rijnsburgse Boys maakte uiteindelijk het verschil. Via Furhgill Zeldenrust kwam de bal bij Dani van der Moot, die bij de tweede paal Jeffrey Jongeneelen vond. Zijn kopbal betekende een voorsprong voor Rijnsburgse Boys: 0-1. Scheveningen drong aan, maar echt gevaarlijk werd het niet. Een schot van Lex Immers ging over en invaller Tim Peters kwam een voetje te kort bij een scherpe voorzet.

Rijnsburgse Boys kwam tien minuten voor tijd op een 0-2 voorsprong. Furhgill Zeldenrust wist keeper Sven van der Maaten met een hard schot te passeren: 0-2. In de laatste minuten lukte het Scheveningen niet om nog iets aan de achterstand te veranderen. Ondanks deze nederlaag staat Scheveningen nog steeds keurig in het linkerrijtje.