Mario Koswal: ,,Ik schuif mijn persoonlijke ambitie even opzij”

Het jaar 2022 is nog maar net begonnen of een opmerkelijke trainersmutatie deed zich voor. Mario Koswal (foto), nu nog trainer bij Hoofdklasser TAC’90, maakt de overstap naar tweedeklasser Foreholte uit Voorhout.

Tekst: Ton Beije

Mario Koswal liet bij de aankondiging van zijn vertrek bij TAC’90 weten, dat hij nog barst van de ambitie en graag bij een BVO aan de slag zou willen gaan als assistent. Een overgang nu naar een tweedeklasser baart dus opzien. ,,Ja, dat kan ik mij voorstellen omdat ik van een hoofd- naar een tweedeklasser ga. Ik schuif daarmee mijn persoonlijke ambitie even opzij.”

Opvallend

,,Maar dat wil niet zeggen dat mijn ambitie is bijgesteld”, gaat Koswal verder. ,,Ik wil nog altijd voor een BVO werken maar zij moeten het wel willen! De keuze voor Foreholte is opvallend, maar Foreholte wil het beste en ze hebben mij gebeld.”

Ambities

Vanwaar de keuze voor Foreholte? ,,Er zijn diverse redenen waarom ik voor Foreholte heb gekozen. Het gesprek met de TC van Foreholte is mij goed bevallen. De ambities die de club heeft om op een hoger plan te acteren spreken mij aan om samen die doelstelling te realiseren”, reageert Koswal. ,,De voorzitter, Rogier Hoeimans, is mijn pupil geweest bij FC Lisse en diverse trainers binnen de club hebben bij mij een KNVB-diploma behaald. Ik zal dus geen vreemde zijn binnen de club.”

TAC’90

Foreholte is de klus voor volgend seizoen, eerst wacht er nog een uitdaging aan de Haagse Roemer Visscherstraat. ,,TAC’90 achterlaten als Hoofdklasser is inderdaad het belangrijkste. We hopen dat wij na de komende persconferentie weer mogen trainen. Zo niet, dan gaan wij en vanaf donderdag onder mijn leiding met tweetallen duurtrainingen afwerken. Het is wel geen voetbalconditie, maar ze blijven wel fit.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder