Nacompetitie zaterdag Hfd.klas/1e klasse: Voorschoten’97 neemt eerste horde

Voorschoten’97 heeft de eerste horde richting promotie naar de Hoofdklasse genomen. In Ede wonnen de groen-gelen met 1-2 bij DTS Ede. Volgende week zaterdag wacht in Wezep opponent nummer twee: WHC.

Tekst: Hans Kulk

Na een stroef competitieslot heeft Voorschoten’97 zich in het eerste duel van de nacompetitie volledig herpakt. Het uitduel bij DTS Ede werd na een 0-1 voorsprong bij rust, uiteindelijk met 1-2 gewonnen.

Wie anders dan Thom Wijnalda (foto) schoot de bezoekers na pakweg twintig minuten op een 0-1 voorsprong na geblunder in de verdediging van de thuisclub. Pas in het laatste kwart van het spannende duel, verdubbelde Voorschoten’97 het aantal doelpunten. Uit een strafschop schoot Ronnie Verplancke de 0-2 in de touwen.

Spannend

Wedstrijd gespeeld? Je zou het wel denken. Toch werd het in de ultieme slotfase nog heel even spannend door een treffer van DTS Ede, maar dat bleek even later slechts een doekje voor het bloeden.

De eerste horde richting de Hoofdklasse is genomen, nog twee hordes te gaan. Maar niet de gemakkelijkste. Op zaterdag 18 juni speelt Voorschoten’97 wederom een uitduel. Trainer Poot en consorten gaan bij WHC uit Wezep op bezoek. Bij winst wordt de laatste horde (op 25 juni) een thuisduel met de winnaar van Nieuwenhoorn tegen Scherpenzeel.

Eerst Wezep maar eens zien ‘in te nemen’, voordat de loopgraven op sportpark Adegeest gevechtsklaar worden gemaakt. Op 25 juni is het pas echt D-day.