Oefenvoetbal: Scheveningen vervolgt oefencampagne met zege

||||||||||||||||||

Vooruitlopend op de start van de competitie heeft Scheveningen haar tweede oefenwedstrijd gespeeld tegen het gedegradeerde TAC’90. Na een matige eerste helft gaf de tweede helft met zes wisselspelers een beter beeld. Na een ruststand van 0-1 werd het uiteindelijk 3-1.

Tekst: John Carlier               |       Foto’s: Aad van der Knaap

Scheveningen begon met een incompleet elftal als gevolg van nog met vakantie zijnde en niet fitte spelers. Maar hier tegenover stond, dat het invallers en in het bijzonder nieuwe jeugdspelers de mogelijkheid gaf om zich te laten zien.

Vanaf de aftrap forceerde Scheveningen al direct een corner, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Wellicht vanwege een nog niet optimale conditie viel Scheveningen enigszins terug en dat gaf TAC’90 de mogelijkheid via goede combinaties om Scheveningen onder druk te zetten. Het gevolg was ook, dat TAC’90 in de negende minuut de 0-1 op het scorebord kon zetten. Geryon Albereto werd vanuit de diepte aangespeeld en op basis van zijn snelheid kon hij Jesse de Graaf makkelijk passeren en vanuit zijn voorzet kon Jesus Huguett volkomen vrijstaand de hoek uitkiezen en schoot de bal beheerst in de rechterhoek.

Pas in de 16e en 17e minuut maakte Scheveningen het de verdediging van TAC’90 lastig. Het was eerst David Kappel (ex-HBS), die na een goede combinatie met Michael de Niet de kwaliteiten van keeper Jhudamier Marchena testte via een hard schot. De sluitpost kon de bal nog net tot corner verwerken en vanuit die corner had Robert van Koesveld de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Op nog geen vijf meter van de doellijn zag hij kans om de bal nog over te schieten. In de 28e minuut had Scheveningen weer een mogelijkheid vanuit een corner, maar dit keer greep de keeper weer goed in.

Vervolgens floot de scheidsrechter af voor een drinkpauze. Na deze pauze was het weer TAC’90, dat twee corners forceerde waarbij Jakir vanuit de tweede net over kopte. Hierna waren er twee mogelijkheden voor Scheveningen via Michael de Niet en Tim Peters. De Niet zag zijn schot net over gaan en Peters schoot recht in de handen van de keeper. Het laatste antwoord voor de rust was aan TAC’90. Via een prachtige combinatie tussen de behendige en snelle Jesus Huguett en Rensy Baradas, was het de laatste die voor 0-2 had kunnen zorgen, maar zijn schot ging net over en daarmee bleef de ruststand op 0-1 staan.

Scheveningen begon de tweede helft met zes wisselspelers en gaf onmiddellijk de indruk geen genoegen te nemen met deze stand. Er volgden snel drie corners waarbij invaller Dario van Breukelen uit één van die corners met een kopbal de stand op 1-1 bracht. Ondanks het feit dat TAC’90 wat gas terugnam, hadden ze in de 61e minuut toch de score op 1-2 kunnen zetten. Het was Mert Dogrusoz die alleen op de keeper kon afgaan en de hoek voor het uitzoeken had, maar hij faalde hopeloos door de bal ver naast te schieten.

Hierna nam Scheveningen weer het initiatief met twee corners, waarbij Robert van Koesveld vanuit de laatste de bal net over kopte. Hiermee was het kruid nog niet verschoten, want in de 69e minuut kon invaller Freek van Eijk alleen op de keeper afgaan, maar ook hij faalde door de bal ver naast te schieten. In de 73e minuut was het wel raak. Gautam Kalpoe mocht een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Vanuit de communicatie met Michael de Niet bleek hoe deze vrije trap genomen moest worden. Michael de Niet ging naast de muur staan en werd op maat aangespeeld. Door handig wegdraaien van de muur kon hij de hoek uitzoeken en deed dat perfect. Een terechte 2-1 stand. Hierna wisselde trainer John Blok nog een keer.

Ondanks het feit dat Scheveningen via Maarten Rieder en invaller Barry Rog de stand had kunnen uitbreiden, was het toch nog onverwachts Mert Dogrusoz, die alleen op de keeper kon afgaan, maar zijn schot recht in de handen van de goed keepende en invaller Mitchell Buijs zag belanden.

Uiteindelijk was het Michael de Niet die via een hard ingeschoten penalty in de slotminuut de stand op 3-1 kon zetten. Hieraan voorafgaand was er een overtreding tegen invaller Paul Andrei Nistor gemaakt. Hoewel er ook in deze tweede helft een drinkpauze was, vond scheidsrechter Van Elswijk het na exact negentig minuten voldoende en floot af.

Aanstaande dinsdag mag Scheveningen het oefenprogramma vervolgen tegen het gepromoveerde TOGB uit Berkel en Rodenrijs.