Onenigheid zaterdag in Maassluis na duel RVC Celeritas-Excelsior’20

|||

De onenigheid na afloop van de beslissende wedstrijd over promotie naar de vierde klasse tussen RVC Rijswijk en Excelsior’20 afgelopen zaterdag op het veld van Excelsior Maassluis is uitgelopen op een vechtpartij.

Bij de 112-alarmcentrale kwamen al snel meldingen binnen over een vechtpartij op het complex aan de Lavendelstraat in Maassluis. Er was een vechtpartij uitgebroken tussen tientallen personen.

Politie

Toen de politie ter plaatse was gekomen, was de vechtpartij voorbij. De politie heeft nog wel diverse mensen gesproken, maar niemand wenste aangifte te doen, dus zijn er ook geen aanhoudingen verricht. Wel liep een 18-jarige jongen een lichte hoofdwond op, die zich moest gaan wenden tot de huisartsenpost.

Het bestuur van Excelsior Maassluis, dat haar complex beschikbaar had gesteld voor deze finale, betreurt uiteraard de gang van zaken, te meer daar de naam van die club ten onrechte werd betrokken bij het incident. Het had alleen daar plaatsgevonden, maar Excelsior Maassluis zelf had nergens iets mee te maken.

Voorzitter Cees Kouwenhoven van RVC Celeritas: ,,Deze ongeregeldheden voelden voor ons ook aan als heel een slechte reclame voor de vereniging en wat natuurlijk nooit had mogen gebeuren. Wij gaan alle binnengekomen informatie betreffende het gebeuren dinsdag met het bestuur bespreken. Ik heb zelf het geheel van de andere kant van het veld waargenomen.” Overigens viel het op dat van de zijde van RVC Celeritas zowel vóór, tijdens de rust als na de wedstrijd niemand in de bestuurskamer bij Excelsior Maassluis is verschenen.

De wedstrijd werd overigens door Excelsior’20 gewonnen met 3-1, waardoor RVC Rijswijk weer veroordeeld is tot het spelen van wedstrijden komend seizoen in de vierde klasse.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder