Vierde Divisie A (zo) | HBS harkt in slotfase alsnog drie punten binnen

HBS had in Hoorn haar handen vol aan tegenstander Hollandia. De tegenstander, die op het randje speelde, hield lang stand. Pas na een rode kaart kon HBS in de slotfase alsnog de volle winst grijpen: 1-2. De Kraaien voeren zonder puntverlies de ranglijst in de Vierde Divisie aan.

HBS kreeg in de openingsfase tegen Hollandia meteen een aantal goede kansen, maar kon het net niet vinden. De Haagse bezoekers speelden in de stromende regen grotendeels op de helft van Hollandia. De thuisclub kon maar sporadisch gevaarlijk worden.

Balans

Gedurende de eerste helft kwam het duel meer in balans. Een hard spelend Hollandia vocht zich terug in de wedstrijd. Een schot van HBS-speler Martijn Le Congé werd van de lijn gehaald en vlak voor rust zag een speler van de ploeg uit Hoorn zijn inzet net voorlangs gaan. Ook keeper Delano Kortstam van HBS moest nog handelend ingrijpen om een achterstand te voorkomen.

Rode kaart

Het eerste kwartier van de tweede helft voltrok zicht zonder hoogtepunten. De eerste opwinding ontstond toen Fabian Hilpert werd neergelegd in het strafschopgebied. De arbiter wilde niets weten van een penalty. Even later deelde een speler van de thuisploeg een flinke schop uit en kreeg de rode kaart voorgehouden. De overtalsituatie leek even geen verschil te maken in het wedstrijdbeeld totdat de ingevallen Mink Hueting zijn tegenstander passeerde en met zijn voorzet Martijn le Congé bereikte, die de 0-1 aantekende. HBS ging beter spelen, maar kreeg onverwacht de 1-1 te incasseren. In de slotminuut pakte HBS toch nog de winst. Weer stond Mink Hueting aan de basis en nu was het Brian Bröcker (foto) die de bal in het doel kon werken: 1-2.