Zaterdag 1A: Voorschoten’97 bindt Monnickendam opnieuw aan zegekar

Voorschoten’97 ‘verviel’ dinsdagavond in herhaling. Na de 2-3 overwinning in Monnickendam, wonnen de groen-gelen met dezelfde cijfers op sportpark Adegeest: 3-2. De ploeg staat daardoor nog steeds tweede, achter kampioen WV-HEDW.

Tekst: Hans Kulk

Voorschoten’97 had er zin in dinsdagsavond.  Al binnen vijf minuten had Nick Guijt de thuisclub op een 1-0 voorsprong kunnen zetten, maar zijn kopbal belandde in de handen van de doelman van Monnickendam. In de achttiende minuut was het wél raak voor de middenvelder van Voorschoten’97. Uit een voorzet van Mo Maatoug tikte hij de 1-0 binnen. Twee minuten later was Guijt weer kansrijk, maar zijn kopbal ging over het doel van de bezoekers.

Strafschop

‘Doe jij het niet, dan doe ik het maar’, moet Loyd van der Wilden hebben gedacht. En zo geschiedde. Van der Wilden schoot de Voorschotenaren naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Na de aansluitingstreffer van de gasten uit Monninckendam, uit een strafschop, bracht Nick Guijt het verschil vlak voor rust weer op twee: 3-1. En weer bereidde Mo Maatoug de treffer voor.

Spannend

Ook in de tweede helft bleef de ploeg van Nick Poot (foto) de bovenliggende partij, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam de groen-gele brigade niet meer. In de slotfase werd het zelfs nog spannend nadat de bezoekers uit Noord-Holland op 3-2 kwamen. Verder ‘leed’ bleef de thuisclub bespaard. De Voorschotenaren blijven door deze overwinning op de tweede plaats in de eerste klasse A staan, met één punt voorsprong op sv Nootdorp, dat het ‘arme’ VELO met 7-0 versloeg. Aanstaande zaterdag wacht op sportpark Adegeest het treffen met Die Haghe.