Zaterdag 2C: SVC’08 kansloos tegen sterk DSO

|||||||||||||||

Na het gelijke spel midweeks tegen Vitesse Delft waren de verwachtingen bij SVC’08 tegen DSO hooggespannen. Zou SVC’08 ook tegen deze voetballende ploeg een puntje kunnen snoepen. Maar niets bleek minder waar. Het heeft er voor SVC’08 deze middag geen moment ingezeten. DSO was duidelijk de sterkere ploeg en aan de 0-2 overwinning van de ploeg uit Zoetermeer was niet alleen niets af te dingen, maar een schrale weergave van de werkelijke krachtsverhouding tussen beide ploegen.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Onder een heerlijk lentezonnetje gaf scheidsrechter Pekaar om half drie het beginsignaal aan een wedstrijd waar veel van werd verwacht. De tribune zat vol en de sfeer was uitstekend. Vooraf was DSO gezien de plaats op de ranglijst natuurlijk de favoriet en dat liet het al snel duidelijk zien. Het was vast aan de bal en de opbouw was duidelijk beter verzorgd dan aan SVC’08-zijde. Voorin hield de razendsnelle Sahr Kabuta de SVC’08 bezig en achterin heerste het duo Jurian Koevoets en Jeffrey Aarts. SVC’08 kreeg geen vat op de wedstrijd en maakte te veel overtredingen bij een scheidsrechter die voor elk wissewasje floot.

Het was dan ook geen toeval dat in de twaalfde minuut een onschuldige overtreding inleiding was tot het eerste doelpunt. Op zo’n 25 meter rechts van het doel ging Delano de Rooij achter de vrije trap staan. Iedereen hield rekening met een hoge bal bij de tweede paal maar in plaats daarvan joeg hij de bal rechtstreeks in de verre kruising. Een doelpunt dat hij waarschijnlijk nooit meer zal maken: 0-1.

SVC’08 probeerde wat terug te doen, maar werd alleen gevaarlijk bij twee vrijetrappen en was verder niet bij machte het DSO moeilijk te maken. In de twintigste minuut kwam DSO op 0-2. Bij een goed lopende aanval over rechts werd de bal voorgebracht door Daley Windhorst en kon Wesley Vaes gemakkelijk afronden.

Vlak na deze treffer moest linksback Koen Soonieus aan SVC’08-zijde het veld ruimen voor Gino de Water, die vanwege vakantie buiten de basis was gelaten. Met De Water in het centrum en Ronald Roosberg op de linksback-positie stond het bij SVC’08 wel beter, maar aanvallend kon de thuisploeg geen vuist maken.

De rust brak aan met 0-2 en bij de SVC’08-supporters was er nog een kleine hoop dat hun favorieten het tij na rust zouden kunnen keren. Waarbij Jesse Spaans en Jesse Boateng de vervangers waren van Jerry Plat en Clay Hoekstra.

Optisch zag het er de tweede helft wel wat beter uit voor SVC’08, maar dat kwam voornamelijk omdat DSO een stapje terug deed. Het consolideerde de voorsprong en was niet van plan om door te aanvallend te spelen tegen een toevalstreffer aan te lopen.

De ploeg uit Zoetermeer kwam geen moment in de problemen en verzuimde met gevaarlijke uitvallen de marge te vergroten, waarbij doelman Wesley Storm aan SVC’08-zijde de kans kreeg zich te onderscheiden.

Door het verlies van Vitesse Delft bij Westlandia heeft DSO de tweede plaats stevig in handen met een marge van vijf punten. Voor SVC’08 breken belangrijke weken aan met wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten uit de degradatiezone. De mentaliteit van het komt wel goed zal echt over boord moeten en er zal strijd geleverd moeten worden om het seizoen niet op een deceptie te laten eindigen.