Zaterdag 2C: Te Werve na goede eerste helft toch nog hard onderuit

||||||

Te Werve tapte tegen koploper UVS duidelijk uit een ander vaatje dan tegen Berkel. De mannen van trainer Huib van Oostrom Soede speelden voor rust een prima duel en gingen aan de thee met een 0-0 stand. In de laatste 45 minuten kregen de Rijswijkers toch nog vier treffers om de oren.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Alex Pronk

In het eerste kwartier waren er weinig hoogtepunten in het duel tussen laagvlieger Te Werve en UVS. Na 25 minuten spelen kreeg de thuisploeg een uitstekende kans om op 1-0 te komen, maar Shwendell Cijntje was niet trefzeker vanaf elf meter. Een paar minuten later kwam de Leidse koploper weer goed weg na opnieuw een gemiste kans van Te Werve.

UVS nam daarna de controle over en zag een aantal kansen verloren gaan. Raul Dubbeldeman miste een enorme kans en ook Boy Tetteroo zag een schot net over het doel heen gaan. Vlak voor het rustsignaal kon Te Werve weer niet op 1-0 komen. Nu belandde een schot van Brahim Saidi op de lat. De Rijswijkers, die de betere ploeg waren, moesten met een 0-0 ruststand genoegen nemen.

In de tweede helft kwam UVS goed uit de startblokken en kreeg al snel een aantal kansen. Na een uur spelen mocht de Leidse ploeg aanleggen voor een strafschop, nadat  Raul Dubbeldeman onderuit was gehaald. Tomas Tavilla tekende voor de 0-1 vanaf de strafschopstip. In de laatste 25 minuten kon UVS nog drie treffers produceren. Jimmy Brugman voerde in de 68e en 73e minuut de score op naar 0-3. In de slotminuut bepaalde Boy Tetteroo de eindstand op 0-4.