Zondag 2D: HMSH verslaat Wilhelmus met duidelijke cijfers

|||||||||

HMSH deed zondag goede zaken aan de Vrederustlaan. Zelf won de laagvlieger in 2D met duidelijk verschil van Wilhelmus (3-0), terwijl concurrent FC IJsselmonde thuis verrassend verloor van hekkensluiter Meeuwenplaat: 2-3.

Tekst: Hans Kulk                   |      Foto’s: Peter Dullaart

Is het boven in de tweede klasse D spannend, ook in de onderste regionen doen de ploegen niet voor elkaar onder. Het verschil tussen plek negen (Concordia 15-15) en dertien (Meeuwenplaat 16-10) is slechts vijf punten. Zondag wonnen alleen HMSH (tegen Wilhelmus) en hekkensluiter Meeuwenplaat (tegen FC IJsselmonde) hun duel. Concordia (1-0 verlies bij Wippolder) en Laakkwartier (3-2 verlies bij Full Speed) bleven puntloos.

In het door Louis Wagner geleide duel trof HMSH het zeer wisselvallig spelende Wilhelmus. In de laatste zes duels wonnen de mannen van vertrekkend coach Oscar Laguna Burgos slechts één wedstrijd (0-1 bij Laakkwartier). Voor HMSH was het daarentegen de tweede overwinning in drie duels. Aan de Vrederustlaan was het de thuisclub dat driemaal raak prikte, de ‘echte Wespen’ bleven daarentegen angelloos.

Ook de energie gevende honing van de bezoekers leek bedorven. Het was HMSH dat de klok sloeg. Een terechte overwinning die tot stand kwam door doelpunten van Casper Zich (1-0, 10e minuut), Rodencio Frederik (2-0, 55e minuut) en Isaiah Frederik (3-0, 67e minuut). Terwijl het voor de ‘verdwaalde’ Wespen een verloren seizoen dreigt te gaan worden, moeten de mannen van trainer Winston Faerber de resterende acht duels nog vol aan de bak om directe degradatie uit de tweede klasse D te voorkomen. Zij zijn in ieder geval goed op weg.